STEFAN CATALIN IORDACHE SI-A DAT DEMISIA DIN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE AL HC DUNAREA

Dupa ce saptamana trecuta, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) si-a dat demisia din functia de membru supleant al Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean Braila, astazi, acesta si-a dat demisia si din functia de vicepresedinte al HC Dunarea.

Iordache a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca oricum facea figuratie in Consiliul Director al clubului, fiindca el avea un singur vot, iar PSD-istii aveau 5 voturi, asa incat opinia si propunerile lui nu contau: “Au existat numeroase scandaluri acolo, catalogate de unii drept razboaie personale – eu nu le consider asa – si am considerat ca atunci cand esti intr-un loc in care chiar nu poti sa faci nimic si orice doresti sa faci sau sa propui sa se faca e sortit esecului, ba mai mult, ti se spune ca <<Ai un singur vot si noi suntem 5 !>>, cum e cazul in Consiliul Director, n-are niciun rost sa mai participi la la o asa-zisa conducere colectiva, pentru ca ea nu e colectiva; acolo conduce un singur om, domnul Caranica (Marius Caranica, presedintele HC Dunarea, PSD – n.r.), care, de fapt, este doar interfata PSD-ului – nu domnul Caranica ia deciziile, de fapt”.

Cat despre faptul ca auditul realizat de CJ la HC Dunarea nu a confirmat acuzatiile formulate de el, cu privire la asa-zise fraude comise la clubul amintit, Iordache a declarat: “M-as fi mirat ca auditul CJ sa gaseasca vinovat un coleg de la PSD. Numai ca atunci cand faci un audit la clubul HC Dunarea, ar trebui sa-l faci nu numai pe cheltuirea banilor publici, asa cum a subliniat domnul Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, PSD – n.r.), ci pe toate cheltuielile de la clubul respectiv. La HC Dunarea sunt doua tipuri de fonduri: banii de la Primarie si de la CJ si bani privati, de la firme care sustin clubul. Ori banii aia sunt cheltuiti in devalmasie, zic eu, si n-au facut obiectul auditului CJ. Deci, practic, CJ a verificat doar daca banii de la CJ au fost cheltuiti corect. CJ este actionar majoritar la clubul de handbal si cel care ar trebui sa controleze tot ceea ce se intampla acolo, nu numai banii pe care-i trimite CJ”.

Consilierul PND a explicat ca neregulile la care face el referire “sunt deconturi total nejustificate legate de deplasari, legate de anumite cheltuieli cu masa, cu cazarea, cu medicamentele care se folosesc la club, pentru ca din ce stiu eu, n-a existat niciodata un concurs de oferte care sa faca legala achizitia de produse si servicii”.

Iordache a estimat ca fraudele respective se ridica la zeci de mii de lei anual.