VACU: SOLICIT SA ALOCAM 800.000 LEI PENTRU A FACE ANALIZE GRATUITE TUTUROR BRAILENILOR DE PESTE 16 ANI

Consilierul judetean Adrian Vacu a propus ieri, in plenul CJ, alocarea sumei de 800.000 lei  pentru ca toti brailenii in varsta de peste 16 ani sa-si poata face analize gratuite la Spitalul Judetean. Vacu a venit cu acesta propunere in numele grupului consilierilor liberali, in contextul in care se discuta propunerea de buget pe anul in curs.

Liberalul a declarat ca in acest fel, s-ar veni si in ajutorul cetatenilor, dar pe de alta parte, s-ar face si preventie: “Solicit sa alocam suma de 800.000 lei pentru a face in cadrul Spitalului Judetean analize gratuite tuturor cetatenilor cu varsta de peste 16 ani ai acestui judet. Consider ca pe partea de sanatate, ca si partea de educatie, este importanta si v-as ruga sa aprobati acest amendament. Consider ca preventia este sfanta in sanatate. Adica stim situatia sanatatii cetatenilor judetului, astfel incat identificam mult mai repede daca exista numite focare de infectie, anumite boli in anumite zone ale judetului nostru”.

Amendamentul amintit nu a trecut la vot, dat fiind ca alesii din celelalte partide au apreciat ca nu este legala alocarea fondurilor CJ in acest scop.