23 MARTIE, PALATUL LYRA – CONCURSUL NATIONAL DE MUZICA USOARA PENTRU COPII „ARMONIILE DUNARII

Vineri, 23 martie, incepand cu ora 10:30, la Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Braila se va desfasura cea de-a IX-a editie a Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii “ARMONIILE DUNARII”, organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila, Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”, Primariei Braila si Casei de Cultura Municipale.

In urma preselectiilor desfasurate in perioada 14-15 martie, dintre cei 151 de concurenti inscrisi, au ramas in concurs 71, acestia provenind din Bacau, Birlad, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Campulung-Muscel, Galati, Ianca, Iasi, Panciu, Pitesti, Ramnicu-Sarat, Slatina, Slobozia, Tecuci, Tulcea si Vaslui. De asemenea, cu prilejul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri vor fi prezenti si elevi ai Scolii de Arte din Straseni, Republica Moldova.

Juriul este compus din: presedinte – Adrian Ordean (compozitor, interpret); Viorela Filip (profesor de canto, compozitor, interpret); Dragos Gheorghiu (profesor de canto, director al unei scoli de specialitate); Codrut Croitoru (compozitor, solist Trupa “Schimbul 3”); Mariana Iordache (profesor de canto – Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila).

In afara Marelui Premiu, se vor acorda si premii pe grupe de varsta (7‑10 ani, 11-14 ani si 15‑18 ani).

Anul trecut, Marele Premiu a fost castigat de Cosmina-Elena Spinu, care va sustine un microrecital la editia din acest an. In afara concursului, spectatorii vor putea urmari microrecitaluri sustinute de elevi si absolventi ai Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” si de trupa „Chroma Project”, precum si momente de dans modern.

In program figureaza si un recital al Trupei „Schimbul 3” by Adrian Ordean, iar seara se va incheia cu Festivitatea de premiere si Gala Laureatilor.

Intrarea este libera.