AGENDA TEATRALA DE WEEK-END

VINERI, 9 martie, Sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” Braila, ora 18:00  – “Viata nu te intreaba niciodata nimic!”,  one woman  show  cu Wanessa Radu, regia  Anca Cismaru. Spectacol cedat Campaniei nationale  „Artisti pentru artisti”

SAMBATA, 10 martie, Sala Bujor Macrin, ora 18:00 – “O noapte pe dos”, de Xavier Durringer, regia Tudor Tepeneag. O productie a Teatrului de Arta Bucuresti, cu Marcela Motoc si George Constantinescu

DUMINICA, 11 martie, Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, ora 18:00,  “Tartuffe”,  de Moliere, regia Alexandru Mazgareanu – Avanpremiera.
Incasarile de la spectacolul “Viata nu te intreaba niciodata nimic!” vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrala, special constituit pentru intrajutorarea artistilor cu probleme de sanatate si existenta. Campania nationala „Artisti pentru artisti” este realizata in parteneriat cu institutiile de teatru din Bucuresti si din tara.

In ceea ce priveste spectacolul “O noapte pe dos”, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa, este vorba despre “o prostituata si clientul ei. Doi oameni care nu se cunosc se afla intr-o camera, pentru o noapte de amor. Cea mai veche intalnire din lume; fara un <<maine>>, in majoritatea cazurilor. Insa la capatul noptii, totul ia o intorsatura neasteptata. Tranzactia nu este cea pe care o banuim. O poveste intima strapunge suprafata violenta si sordida a schimbului si cauta un epilog dincolo de <<a doua zi>> “.

Xavier Durringer este un dramaturg, scenarist si realizator de teatru si film francez. Conduce o companie de teatru, „La Lezarde”, pentru care scrie si regizeaza spectacole. Este un obisnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an. Durringer face minuni in monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limita (tineri, someri, imigranti), povesti de dragoste complicate sau portrete de femei si barbati, in toata fragilitatea lor. In strainatate, piesele sale se bucura de un larg ecou, fiind traduse si jucate in peste 30 de tari, in teatre dintre cele mai prestigioase: „MaMa” – New York, „Deutsches Theater” si „Maxim Gorki Theater” – Berlin, etc.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.