CHIRIAC: APOMETRELE INTELIGENTE INREGISTREAZA UN CONSUM MAI MARE DE APA FIINDCA SUNT MAI PERFORMANTE DECAT VECHILE CONTOARE

Controverse administrative pe tema contoarelor inteligente, care se pare ca nemultumesc unii braileni, ce au constatat ca dupa montarea acestor dispozitive, consumul inregistrat – si implicit, factura la apa potabila – a crescut brusc cu circa 30%.

Subiectul a fost ridicat de liberali si in cea mai recenta sedinta a CJ Braila, in care consilierul Alexandru Danaila a intrebat cum este posibil sa se inregistreze o asemenea diferenta de consum, de la o luna la alta, in conditiile in care pana atunci, nivelul consumului lunar de apa potabila in gospodariile respective era aproximativ acelasi. De altfel, Danaila a comentat si intr-o conferinta de presa ca este de-a dreptul suspect sa se constate o astfel de variatie a inregistrarilor, imediat dupa montarea apometrelor inteligente.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a apreciat ca suspiciunile liberalului sunt deplasate: “Daca inregistreaza mult, CUP Dunarea e vinovata, daca nu inregistreaza, tot CUP Dunarea este de vina? Haideti, suntem in anul mintii, ce naiba! Haideti, ca suntem in scenarii de film!”.

“Domnule presedinte, cum se face ca toate aceste apometre inteligente au marit consumul de apa acolo unde au fost montate cam cu 30%?”, a intrebat si consilierul Marian Sirbu (PNL).

“Este minciuna!”, i-a raspuns consilierul judetean Fanel Burtea (PSD).

“Nu e minciuna!”.

“Domnule consilier, va raspund eu! Dar nu v-ati pus intrebarea ca aceste apometre inteligente chiar dau cantitatea reala de apa consumata? Adica dvs faceti diferenta intre un Mercedes si o Dacie din 1970”, a incheiat subiectul Iulian Chiriac.