CHIRIAC – “STIU CA N-AVETI DECENTA SI OBRAZ”; IORDACHE – ”MA JIGNITI, DOMNULE PRESEDINTE!”

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a propus in sedinta de ieri a CJ ca pentru o mai mare operativitate si o mai mare corectitudine in ceea ce priveste identificarea suprafetelor de teren detinute de braileni, primariile sa puna la dispozitia CUP Dunarea baza lor de date. In acest fel, spune liberalul, atunci CUP Dunarea va avea acces la informatiile oficiale privind suprafetele de teren pentru care sunt impozitati cetatenii, iar angajatii companiei pot calcula corect taxa pe apa de ploaie si nu mai trebuie pusi pe drumuri mii sau zeci de mii de oameni, ca sa-si declare suprafetele construite si neconstruite. Liberalul sustine ca nu ar trebui sa existe niciun fel de probleme in legatura cu aceasta chestiune, pentru ca atat Primaria, cat si CUP Dunarea sunt operatori de date cu caracter personal.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a declarat ca la ora actuala  angajatii CUP Dunarea merg din casa in casa pentru a lua aceste informatii sau a le verifica pe cele pe care le au: “Urmeaza sa-si declare ei suprafetele S1 si S2 (cele construite si cele neconstruite – n.r.), a verifica daca suprafetele sunt reale. Eu ma intreb in felul urmator si o sa va raspund cu o intrebare: cand erati dvs viceprimar de ce nu ati facut lucrurile astea?”.

“Va abateti de la amendament, domnule presedinte!”, a interrvenit consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Domnule consilier, va rog frumos, acum vorbesc eu, da?”

“Si ce daca?”

“Aveti putin respect, suntem colegi, nu?”

“Pai tocmai, ca avem respect! Ati spus ca nu trebuie sa ne abatem de la subiect! Ce, e cu intrebari si raspunsuri?!”, a continuat Iordache.

“Nu, raspundem exact. Sunt de acord sa verificam aceste suprafete S1 si S2 cu tot ce are Primaria si celelalte unitati administrativ teritorale care au canalizare, astfel incat sa determinam si sa vedem daca cetatenii si-au declarat corect suprafetele S1 si S2 si daca sunt neco… neco…

“Ei, nu conteaza! <<Neste>>!”, a spus ironic Iordache.

“Domnule consilier, va rog frumos! Daca sunt neclaritati…”

“<<Neconcordante>> se zice, domnule, nu-i greu!”, a raspus Iordache.

“Daca sunt neclaritati, atunci cetatenii sa vina si sa-si regleze situatia cu compania”.

“Pai asa se zice!”, a comentat Iordache, la privirea pe care i-a aruncat-o Chiriac.

“Nu, domnul Iordache, va rog frumos! Stiu ca n-aveti decenta si obraz, dar macar ca fiind o sedinta publica…”

“Vai, ma jigniti, domnule presedinte!”

“Nu va jignesc absolut deloc; dar dvs nu jigniti?”.