CIRLIGEA: CHESTIUNEA ASTA CU PLUVIOMETRELE LASA LOC LA INTERPRETARI. DE UNDE STIM NOI CA E CORECTA CITIREA PE CARE O FACE CUP?

Consilierul judetean Florin Cirligea (PNL) este de parere ca va exista intotdeauna o suspiciune in privinta corectitudinii celor de la CUP Dunarea, daca vor monta, vor controla si vor urmari tot ei inregistrarile pluviometrelor care determina cantitatile de precipitatii cazute in municipiu si in judet. Cirligea spune ca in conditiile in care CUP Dunarea determina ea insasi cantitatile de precipitatii si pe baza lor calculeaza cat au de platit cetatenii ca taxa pe apa de ploaie, oamenii vor avea dubii ca angajatii CUP vor lua in considerare datele corecte: “Chestiunea asta cu pluviometrele lasa loc la interpretari. Exact cum sunt apometrele la cetateni in curte, la societati si anumiti salariati mai fac cate o mica mare smecherie, s-ar putea sa avem probleme. Se mai defecteaza apometrul si inregistreaza o cantitate extraordinar de mare de apa, corect?

Aceste pluviometre nu fac altceva decat sa dea apa la moara, adica poate sa zica lumea: <<Domnule, nu e bun pluviometrul! Daca CUP Dunarea nu-l are bine calibrat?>>. Intelegeti? De unde stim noi? Cine se uita? Vine cel de la asociatia de bloc sa faca citirea, chemam tot cartierul ca sa se uite la pluviometru, despre ce vorbim aici?”.

“Putem sa chemam si tot cartierul, pentru transparenta! Nu, haideti sa gasim solutiile cele mai bune. Eu cred ca si partea de pluviometre e o solutie, astfel incat sa putem identifica cantitatea reala de apa de ploaie in lunile respective fata de buletinul meteo, daca il dau cei de la ANM. E o solutie. E o solutie pentru a ne clarifica si a gestiona mai bine aceasta problema”, a spus presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

“Da, corect, dar o sa vedeti ca o sa fie probleme din ce in ce mai mari. O sa zica cetatenii ca nu e corecta citirea la pluviometru”, a incheiat Cirligea.