CUCU: IMPORTAM SUTE DE MII DE TONE DE PAINE, SUB FORMA DE ALUAT! E VORBA DE POLITICI IDIOATE IN AGRICULTURA, IRESPONSABILITATE SI NESIMTIRE

Fermierul brailean Marcel Cucu acuza “iresponsabilitatea si nesimtirea” cu care sunt tratate problemele din agricultura romaneasca de catre guvernanti. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Cucu vorbeste despre faptul ca exportam mare parte din productia vegetala si importam masiv produse agroalimentare si de asemenea, despre faptul ca “importam sute de mii de tone de paine, sub forma de aluat”: “Exportam jumatate din productia agricola vegetala si peste 70% din productia de grau (care este departe, ca productivitate, de media europeana!), in timp ce importam cantitati uriase de produse agroalimentare (carne, produse din carne, lactate, legume, fructe, etc!). Am ajuns sa importam sute de mii de tone de paine (sub forma de aluat!…).
Noi nu vom avea, in niciun caz, cele 2 milioane de hectare irigate, e o gluma! Noi nu stim, nici dupa 28 de ani, incotro indreptam agricultura romaneasca (pentru necunoscatori, potentialul agricol, implicit agroalimentar, al Romaniei este in top european!), dar facem, prin politicile idioate, jocurile speculantilor ce vizeaza importuri masive!
Am pledat intotdeauna pentru un studiu privind directiile strategice ale agriculturii romanesti, o lege organica pe care sa n-o calce in picioare orice smecher politic. Este o crima economica evitarea unei astfel initiative si se pare ca doar istoria o va condamna! Asa cum decurg lucrurile, cu iresponsabilitate si nesimtire, eu nu cred ca o voi mai apuca!”.