CUP DUNAREA LE NUMARA BRAILENILOR MASINILE, MOTOCICLETELE, ANIMALELE SI PASARILE, FIINDCA TOATE CONSUMA APA POTABILA

Motociclete, autoturisme, autocamione, peluze, gradini, solarii, vii si livezi, boi, cai, tineret taurin, vaci, porci, purcei, oi, pasari de curte, nutrii si nurci – toate aceste “consumatoare” de apa potabila trebuie declarate de acum inainte de brailenii care au contract cu CUP Dunarea si care sunt taxati in regim pausal, astfel incat compania amintita sa nu rateze vreun consumator biped, patruped sau de alta natura. Forma declaratiei de impunere lunara a fost aprobata recent de consilierii judeteni si aceasta va trebui completata de clientii respectivi, astfel incat CUP Dunarea sa-i puna la plata pe braileni pentru toate posibilele consumuri de apa potabila.

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) este de parere ca aceasta declaratie de impunere este exagerata: “Aici, in aceasta anexa, un cetatean trebuie sa vina sa dea o declaratie doar pentru apa. Dupa aceea trebuie sa dea si pentru canalizare. Dati-va seama ce haos va iesi acolo…

Un exemplu: pentru un atocamion – 15 metri cubi/vehicul /luna, pentru o peluza verde – 0,25 metri cubi/mp /luna sezon, deci cetateanul trebuie sa-si aproximeze toate lucrurile astea. In cazul in care are pasari de curte – 0,015 metri cubi/pasare /luna, in cazul in care are nutrii sau nurci – 6 metri cubi/animal /luna. Asta este anexa 4 la contract, aprobata in Consiliu.

Si plus ca dupa aia incep cu suprafetele: ce suprafata construita ai, suprafata construita din ce este, din dale, din nisip, din piatra sparta si cetateanul trebuie sa inceapa: 4,52 metri… N-ai dat declaratia cu suprafetele? Iti taie conducta de canalizare”.

Precizam ca sumele cu care va taxa CUP Dunarea brailenii care platesc apa la pausal sunt urmatoarele: canal pe strada – 1,2 mc/luna; canal in curte – 2,4 mc/luna; instalatii interioare – 6,3 mc/persoana/luna; imobil cu instalatii de preparare locala a apei calde – 8,4 mc/persoana/luna; motocicleta – 1 mc/vehicul/luna; autoturism – 7,5 mc/vehicul/luna; alte mijloace de transport – 12 mc/vehicul/luna; peluze – 0,25 mc/mp/luna/sezon; gradini legume – 0,3 mc/mp/luna/sezon; solarii – 0,3 mc/mp/luna/sezon;  vii, livezi – 0,05 mc/mp/lun/sezon; boi, cai, tineret taurin – 1,8 mc/luna; vaci – 3 mc/luna; porci – 1 mc/luna; purcei – 0,6 mc/luna; ovine – 0,3 mc/luna; pasari de curte – 0,015 mc/luna; nutrii, nurci – 6 mc/luna.

Declaratiile se fac proprie raspundere, iar in cazul in care se descopera ca acestea nu sunt corecte, cei prinsi vor suporta  sanctiunile prevazute de lege.