DANAILA: CUP DUNAREA INCEARCA INTIMIDAREA BRAILENILOR, PENTRU CA ACESTIA SA RENUNTE LA CEREREA DE RECALCULARE A TAXEI PE APA DE PLOAIE

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) acuza CUP Dunarea ca incearca sa-i pacaleasca si sa-i intimideze pe braileni, pentru a musamaliza problema facturilor eronate la taxa pe apa de ploaie din ultimii 3 ani. Mai concret, Danaila precizat ca in loc ca angajatii CUP sa le spuna clar oamenilor daca li s-au gresit facturile si cu ce sume s-a gresit, brailenii au primit adrese de la compania amintita prin care erau invitati la mediere, fara sa li se precizeze clar la ce se va rederi medierea cu pricina.

Consilierul judetean a explicat astazi ca in acele adrese trimise de CUP Dunarea li se prezinta oamenilor „fisa de client”, cu toate facturile platite de ei in ultimii 3 ani si li se comunica sa se prezinte la sediul CUP, ca sa discute despre situatia taxei pe apa de ploaie in ceea ce-i priveste, fara insa a li se preciza, insa, daca li s-a calculat gresit taxa pe apa de ploaie sau nu si in cazul in care li s-a calculat gresit, cu ce suma s-a gresit.

Mai mult, potrivit lui Danaila, unii dintre cei care s-au prezentat la aceste “medieri” au relatat ca cei de la CUP le-au spus ca o sa plateasca mai mult daca vor insista sa li se recalculeze factura, asa incat este mai bine sa renunte la aceasta cerere si sa lase lucrurile asa cum sunt.

In aceste conditii, spune liberalul, cand oamenilor nu li se furnizeaza clar toate detaliile, acestia sunt usor de pacalit, in cazul in care nu au cunostinte tehnice sau juridice, ca sa stie ce intrebari sa le puna celor de la CUP si sa-si poata apara drepturile: “Nu stiu daca este normal ca 50.000 de abonati din municipiu sa mearga sa negocieze la CUP Dunarea cu cine? Va sta managerul, va sta compartimentul economic, va sta compartimentul comercial? Cum poti sa negociezi cu 50.000 de abonati individual? Si ce sa negociezi? Ce vor? Sa-i intimideze pe oameni! Vor sa-i intimideze pe oameni si sa le spuna ca daca vor continua cu aceste cereri, o sa plateasca mai mult. Pentru ca au venit cetateni si ne-au spus exact ce s-a discutat acolo.

Dar asteptam, inca asteptam sa vedem ce decid consilierii locali si dupa aceea lucrurile vor lua o alta turnura, pentru ca sunt prea multe abuzuri si abuzurile continua. Adica trebuie sa ajungem din nou la usa lui Mangiurea (directorul general al CUP, Silviu Mangiurea, PSD – n.r.), sa ne ducem sa ne rugam de domnul director sa ne dea banii inapoi, care sunt de fapt banii nostri, incasati ilegal in ultimii ani. Deci am ajuns exact la situatia <<daca vii la PSD la usa ti se rezolva problema, daca nu vii, nu ti se rezolva>>. Oamenii nu mai sunt dispusi sa taca, nu mai sunt dispusi sa suporte abuzurile celor de la CUP Dunarea, pentru ca le suporta pe banii lor”.

Precizam ca atat primarul Marian Dragomir (PSD), cat si conducerea CUP Dunarea (PSD) refuza sa dea informatii clare cu privire la numarul de clienti in cazul carora s-a calculat gresit taxa pe apa de ploaie in ultimii ani. De fiecare data cand am intrebat despre acest lucru, ni s-a spus ca vom afla acesta informatie dupa ce se vor finalize toate verificarile. In cazul in care CUP Dunarea intr-adevar ar incerca musamalizarea problemei, nu e de mirare ca nimeni nu vrea sa spuna clar cate cazuri de clienti carora li s-au gresit facturile s-au depistat pana acum.

Precizam, de asemenea, ca ne-am deplasat astazi la sediul Companiei de Utilitati Publice, pentru a-i solicita directorul economic un punct de vedere in legatura cu aceasta chestiune, dar si cu altele care privesc CUP, insa  am fost informati ca Ionel Avram este ocupat cu cei de la audit si ni s-a cerut sa revenim saptamana viitoare.