DANAILA: DE CE CLIENTII CUP DIN COMUNE NU AU PLATIT TAXA PE APA DE PLOAIE, IAR CEI DIN MUNICIPIU AU PLATIT?

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca nu este in regula faptul ca locuitorii din mediul rural care au gospodaria racordata la reteaua de canalizare nu au platit niciodata pana acum taxa pe apa de ploaie, in timp ce locuitorii din municipiu platesc aceasta taxa.

Danaila spune ca toti clientii CUP Dunarea au acelasi tip de contract si ca atare, indiferent ca locuiesc in municipiu sau in alta localitate din judet, normal ar fi fost ca toti clientii racordati la reteaua de canalizare sa fie tratati la fel: “In municipiu de ce le luam bani pentru taxa pe apa de ploaie? Noi, in municipiu suntem mai fraieri…

In judet se incearca o goana dupa voturi si hai sa vedem cum le povestim oamenilor si le tragem apa. S-a ajuns la ce v-am spus eu: investitiile CUP Dunarea au fost facute fara un studiu de impact. S-a tras canalizare haotic peste tot in judet si cand au ajuns au ajuns cu canalizarea in fata portilor, si-au dat seama ca oamenii nu vor sa se branseze. Asta este problema. Si atunci le-au spus: <<Haideti sa facem asa, numai ca sa va bransati!>>. Si oamenii s-au bransat. <<N-o sa va facturam!>> In baza a ce? Au acelasi contract.

De ce? Doar ca sa ramana societatea functionala si sa justifice de ce au tras ei sute de km conducte de apa. Si acum domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, directorul general CUP Dunarea  – n.r.) vrea din nou sa traga niste sute de km de conducte de canalizare, care anul asta, daca nu anul viitor, cel tarziu, in ritmul asta, vor creste pretul apei. Deci in Braila pretul apei va creste, daca se continua politica asta de investitii (a CUP – n.r.), care este haotica.

Si este ilegal. Este ilegal si este un nou abuz. Domnul Mangiurea va trebui sa raspunda si pentru chestiuna asta, asa ca propunerea noastra de eliminare a taxei pe apa de ploaie cred ca este solutia convenabila pentru toata lumea.

Dati-va seama la tara, unde o curte are 4-5-6 mii de metri patrati, sa-i pui pe oamenii aia care traiesc dintr-o pensie de cateva sute de lei, sa plateasca taxa pe apa de ploaie pentru toata curtea, cand apa aia nu se scurge in canalizare, la fel ca in municipiu, fiindca suprafata construita e una, dar suprafata de pamant e cu totul alta”.