DANAILA: GATA CU ASTEPTAREA! DIN APRILIE, CEI DE LA CUP DUNAREA SE VOR TREZI CU ZECI, SUTE, MII DE PROCESE

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) este indignat de faptul ca angajatii CUP Dunarea, in loc sa-si asume raspunderea in toate cazurile in care au gresit calculul facturii la taxa pe apa de ploaie si sa dea inapoi banii incasati ilegal, incearca sa-i convinga pe clienti sa nu mai ceara recalcularea facturilor, intimidandu-i – mai exact, spunandu-le ca daca o sa li se recalculeze taxa pe apa de ploaie pe ultimii 3 ani, vor descoperi ca au de platit mai mult, nu mai putin, si ca vor fi obligati sa achite retroactiv diferenta de suma.

Danaila a declarat astazi ca amintita companie ii cheama pe braileni la mediere, dar de fapt, nu este vorba de nicio mediere, ci pur si simplu de o discutie in care cei de la CUP incearca sa-i pacaleasca pe oameni si sa-i determine sa renunte la a-si cere drepturile: “A fost o cunostinta de-a mea careia i-am spus sa mearga, sa vedem ce se intampla si i s-a pus urmatoarea chestiune: <<Ce v-a zis Danaila, ce-ati auzit, ce scrie in presa despre initiativa PNL se va concretiza in urmatoarea chestiune: dupa ce dvs o sa va declarati suprafata din curte, veti plati o cantitate mai mare de apa de ploaie si veti avea sa ne dati mai multi bani retroactiv>>. Exact asta i s-a spus persoanei respective! I s-a cerut sa renunte la acest demers si sa declare suprafetele in baza hotararii de Consiliu Local si Judetean aprobata luna trecuta – o chestiune ilegala -, amenintandu-i ca le taie bransamentul la canalizare.

Eu, sincer, nu inteleg – nici nu pot sa zic ca ma pricep, dar nu inteleg cum este posibil sa debransezi un cetatean de la canalizare. De la apa inteleg cum e posibil, i-ai inchis robinetul, dar la canalizare cum e posibil, ce faci? Deci le taie canalizarea, asta a fost discutia, nu s-a discutat despre apa potabila. Si oamenii au ascultat acolo si au zis <<Bine, ne mai gandim>>. Si o sa depuna declaratia si o sa trebuiasca sa astepte banii inapoi de la CUP Dunarea”.

Danaila a mai precizat ca in conditiile in care amintita companie incearca si acum sa-i pacaleasca pe braileni, in loc sa-si recunoasca greselile si sa le repare macar in ceasul al XII-lea, liberalii ii vor sustine din punct de vedere juridic pe toti cei care vor da in judecata CUP Dunarea, incepand din luna aprilie: “Oamenii care au venit la noi deja ne-au solicitat sa-i sprijinim in vederea actionarii CUP Dunarea in instanta. Este o solicitare din partea lor si cel mai probabil incepand din luna aprilie, cei de la CUP Dunarea se vor trezi cu zeci, sute, mii – ramane de vazut – de actiuni in instanta. Si sa vedem cum vor gestiona problema in fata unui judecator, nu in biroul lor, unde se simt confortabil, unde pot sa controleze orice discutie, cu niste oameni care vin pur si simplu sa-si sustina niste drepturi. E simplu sa vorbesti cu un om care nu este pregatit din punct de vedere juridic sau care nu intelege niste chestiuni tehnice si vine pur si simplu sa-si ceara drepturile! Du-te in fata judecatorului, sustine-ti punctul de vedere si vedem ce iese!

Cei de la CUP Dunarea mint si intimideaza”.