DANAILA: PRIMARUL DRAGOMIR MINTE CAND SPUNE CA NU ESTE LEGALA ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, sustine in continuare ca este posibila si legala eliminarea taxei pe apa de ploaie si ca primarul Marian Dragomir (PSD), presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si directorul CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD) mint, atunci cand spun ca ar fi ilegala o asemenea decizie. In plus, Danaila spune ca cei trei mint si in legatura cu faptul ca tariful privind apa de ploaie trebuie in mod obligatoriu aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

Liberalul a declarat astazi ca in Ordinul ANRSC nr 65 din 28.02.2007 exista o prevedere care permite consiliilor locale sa aprobe fie tarifele avizate de ANRSC, fie alte tarife, cu conditia mentinerii coeficientilor de rentabilitate pentru compania care furnizeaza serviciile respective. Altfel spus, cu conditia sa nu fie stabilite niste tarife care sa bage in faliment compania de apa. In opinia lui Danaila, atata vreme cat Compania de Utilitati Publice Dunarea este in topul societatilor cele mai profitabile din judet, nu exista pericolul ca eliminarea taxei pe apa de ploaie sa duca la falimentul CUP.

Presedintele PNL spune ca daca Dragomir il tot acuza ca ar fi vinovat de tot ce nu merge in Braila, social-democratul ar fi avut timp pana acum, intr-un an si jumatate de mandat, sa rezolve problemele respective, daca era asa capabil.

In opinia lui Danaila, PNL si el insusi sunt “vinovati” de fapt de reducerea – intr-o prima etapa – a taxei pe apa de ploaie si a taxei de salubrizare: “Daca PNL si Danaila n-ar fi avut aceste initiative, cu siguranta astazi am fi fost supusi acelorasi abuzuri din partea CUP Dunarea, din partea Primariei, din partea CJ , inclusiv a operatorilor de salubritate care fac si ei profituri tot din banii nostri”.

Liberalul a mai spus ca maine se va discuta din nou in CLM proiectul privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, iar daca acesta nu va fi aprobat, PNL Braila va demara procedura propriu-zisa privind organizarea referendumului pentru eliminarea taxei respective. De altfel, liberalii au solicitat in scris fiecarui consilier municipal sa sustina proiectul respectiv, insa deocamdata nu prea s-au inghesuit alesii din celelalte partide sa-si arate sprijinul.

Danaila a mai precizat ca “referendumul final se va duce catre zona de dizolvare a CLM si de demitere a primarului”, daca lucrurile nu se vor rezolva. El sustine ca sunt prea multe nereguli la CUP Dunarea si este prea evident ca nu se doreste sa se ia masurile cuvenite.

“Nu este posibil ca domnul Stafida, cel care a castigat in instanta (in luna decembrie 2017 – n.r.), nici pana astazi sa nu fi primit raspuns de la CUP Dunarea cu suma pe care o are de platit si cu banii virati in cont. Nu sunt posibile lucrurile astea! Domnul Stafida poate face plangere penala pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti si dupa aia ne trezim in alta parte, ca <<liberalii sunt niste nenorociti si fac plangeri penale>>. Nu, noi vrem ca lucrurile sa intre pe fagasul normal!

Noi vom ataca in instanta modul in care au fost aprobate in CJ Regulamentul si caietul de sarcini pentru furnizarea serviciului de canalizare, pentru ca nu s-au respectat prevederile legale. Eu mi-am facut timp si am citit toata legislatia care explica si stabileste modul de gestiune a serviciului de apa si canalizare si va spun ca din modul in care sunt facute proiectele acelea reiese ca multi dintre cei care au participat si mai ales cei care l-au promovat nu cunosc legislatia in vigoare”, a concluzionat Alexandru Danaila.