DANAILA: SUNTEM IN DISCUTII CU UN CABINET DE AVOCATURA CARE SA-I SUSTINA PE CEI CARE VOR SA DEA IN JUDECATA CUP DUNAREA

Consilierul judetean liberal Alexandru Danaila a declarat astazi ca toti brailenii care au venit la sediul PNL pentru a reclama abuzurile la care sunt supusi din partea CUP Dunarea si a solicita ajutor, pentru a da in judecata compania, vor beneficia de sustinerea de care au nevoie.

Danaila spune ca sunt sute de oameni care au venit in ultimele luni, ca sa sesizeze diverse abuzuri si au adus si documente prin care isi sustin pozitia, iar multi dintre ei sunt hotarati sa ajunga la proces, mai ales dupa ce au aflat de cazul lui Mihail Stafida, care a castigat o astfel de actiune, CUP Dunarea fiind obligata de instanta la recalcularea facturilor aferente taxei pe apa de ploaie pe ultimii 3 ani si restituirea sumelor incasate ilegal: “Cel mai probabil vor fi procese indviduale, pentru ca fiecare are un caz aparte, fiecare are o suprafata pentru care a fost taxat ilegal, fiecare are o suprafata de teren, fiecare are o suprafata de constructie si desi speta este generala, fiecare caz va determina in final o suma diferita de restituit”.

Cat priveste modul concret in care PNL ii va sprijini pe cetatenii care doresc sa dea in judecata CUP Dunarea, consilierul judetean a explicat: “Suntem deja in discutii cu un cabinet de avocatura care sa faca actiunile acestea in numele cetatenilor si sa mearga in instanta sa-i sustina individual, pe fiecare, intr-un dosar separat. Sa stiti ca si avocatii sunt oameni care locuiesc intr-un imobil, la bloc sau la casa, sunt oameni care stau in Braila si acesti oameni, la randul lor, au fost trecuti pe lista celor care au primit facturi mai mari de la CUP Dunarea”.
Pe de alta parte, liberalul a spus ca separat de tema facturilor eronate la taxa pe apa de ploaie, va fi declansata inca o actiune in instanta, in legatura cu asociatiile de proprietari care sunt somate de CUP sa plateasca sume care s-au prescris, fiind mai vechi de 3 ani: “Solduri ramase din 2004, 2005, 2006 – si in continuare vin somatii. Deci vin oameni in audienta si mi-au adus somatii. Este o chestiune iesita din comun: dupa ce am sesizat, in continuare, ei trimit somatii. Cine va plati cheltuielile alea de judecata? Pentru ca toti s-au hotarat sa dea in judecata. Toti fac contestatie; toti oamenii au inceput sa vina la noi.

Din banii cui plateste CUP? Daca ar veni Mangiurea (directorul general al CUP, Silviu Mangiurea, PSD – n.r) cu banii de acasa, nu ar deranja pe nimeni. Daca ar veni primarul, daca ar veni CLM… dar banii sunt tot din banii nostri. Deci tot ceea ce ei gestioneaza prost, gresit, in perioada asta si continua sa astupe un gunoi sub pres, va genera costuri suplimentare, pe care tot noi va trebui sa le platim. De-asta am spus de la inceput: cred ca actuala conducere a CUP Dunarea trebuie intai sa plateasca si dupa aceea sa plece de la conducerea societatii”.

Precizam ca am incercat sa discutam astazi cu directorul economic al CUP, Ionel Avram (PSD), despre aceste chestiuni, dar si despre alte subiecte legate de compania amintita, insa ni s-a solicitat sa revenim saptamana viitoare, dat fiind ca in aceste zile este in derulare un audit la CUP.