DIN ACEST AN, CJ ACOPERA 99% DIN VALOAREA PROIECTELOR SPORTIVE PE CARE LE FINANTEAZA, IAR BENEFICIARII – 1%

Din acest an, cluburile sportive brailene beneficiaza de conditii de finantare mai avantajoase pentru proiectele pentru care obtin fonduri de la Consiliul Judetean. Mai exact, daca pana acum, cluburile si asociatiile sportive erau obligate sa asigure o cota-parte care varia intre 20 si 30% din valoarea totala a proiectului – restul fiind asigurat de CJ -, din acest an, contributia proprie a beneficiarilor va fi de numai 1%.
Aceasta schimbare s-a produs la propunerea consilierului judetean Marian Sirbu (PNL), care a argumentat ca cluburile sau asociatiile sportive solicita finantare de la CJ tocmai pentru ca nu au bani: “Cer sa se elimine cofinantarea. Daca eu vreau sa sustin un sportiv de performanta, pai noi il sustinem tocmai pentru ca n-are bani. Daca il pun pe omul ala care trebuie sa alerge sau sa faca ce face el pentru sportul lui, sa-si mai caute si sponsori, pai care e menirea noastra? Noi vrem sa stimulam sportul. Vrem sa ajutam sportivii de performanta sa faca performanta. Pai daca vrem sa facem lucrul asta, de ce il obligam sa vina cu cofinantare?
De aceea eu am solicitat intotdeauna ca pentru aceste proiecte, daca le facem, sa nu cerem cofinantare. Este foarte bine ca dam doar 30% avans, urmand ca dupa acea sa vina cu justificarea, sunt de acord cu chestia asta, dar nu pot fi de acord cu cofinantarea niciodata. Deci noi trebuie sa ajutam sportivii tocmai pentru ca ei sunt intr-o situatie foarte grea. Noi de ce ii mai cerem sa scoata ce din buzunar, ce n-are?”.
Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a explicat ca legislatia in vigoare impune ca beneficiarii acestor finantari sa contribuie si ei cu o suma la proiectul respectiv, astfel incat solutia de compromis a fost ca acea contributie sa fie una simbolica, de 1%, restul de 99% fiind finantarea de la CJ.
Propunerea liberalului a fost aprobata de consilierii din toate partidele.