DRAGOMIR: CEI DE LA “MICATIS” VOR REFACE PLOMBELE IAR SI IAR, PE PROPRIA CHELTUIALA, PANA CAND LUCRARILE VOR FI BUNE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca unele dintre plombele puse de firma “Micatis” pe strazile din municipiu la finele anului trecut s-au facut deja praf si in unele zone gropile sunt acum mai mari decat inainte de plombare. El spune ca unul dintre motivele pentru care o parte dintre gropi arata mai rau decat inainte este ca asfaltul este foarte vechi, de circa doua decenii, si de aceea se faianteaza si crapa. Edilul sef da asigurari ca daca peste 3-4 luni plombele puse de “Micatis” vor sari din nou, firma va fi obligata sa le puna iar, pe cheltuiala sa, fiindca perioada de garantie este de 1 an.

Dragomir nu ia in calcul varianta rezilierii contractului cu “Micatis”, fiindca se teme ca daca se organizeaza o noua licitatie, cu contestatiile aferente, va ajunge sa mai stam un an cu strazile nereparate: “Am solicitat celor de la Directia tehnica de la Primarie sa ia foarte multe carote (asa se numesc probele respective) si sa le duca la un laborator – dar la alt laborator fata de cel de anul trecut -, pentru a vedea exact care este calitatea materialului respectiv. Daca nu este calitatea corespunzatoare, le vor reface pe propria cheltuiala pana cand vor fi bune.

Rezilierea contractului cu societatea <<Micatis>> in momentul de fata va conduce la lipsa posibilitatii de asfaltare si reparatie a strazilor din municipiul Braila. Momentan ei sunt cei care au castigat acest contract, au obligatii sa-l faca si daca nu isi vor respecta contractul, vor plati penalitati si vor repara pe propria cheltuiala pana cand lucrarile vor fi bune”.

Pe de alta parte, Dragomir a anuntat astazi ca primele 9 utilaje pentru Divizia de reparatii drumuri ale Municipalitatii au ajuns deja la SUPAGL, urmand sa mai fie cumparat inca un utilaj. Primarul a explicat ca dupa ce se va reusi sa se angajeze intregul personal necesar noii divizii, Primaria va putea sa rezolve urgentele pe partea de reparatii drumuri cu utilajele proprii.

Declaratia integrala a primarului Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: