DRAGOMIR: DUPA DECLANSAREA PROCEDURILOR DE EUTANASIERE, A CRESCUT NUMARUL ADOPTIILOR DE CAINI. TOTI CAINII SCOSI LA EUTANASIERE IN 2018 AU FOST ADOPTATI

Mai multi caini ridicati de pe strazile municipiului si mai multi caini adoptati si salvati de la eutanasiere – este bilantul facut de primarul Brailei, Marian Dragomir, analiza comparativa vizand perioada 2016-2018. Edilul sef a constatat ca odata incepute eutanasierile, s-a facut mai mult loc in adaposturile pentru caini si in paralel, au crescut “exponential” si adoptiile, unele asociatii de protectie a animalelor implicandu-se activ si preluand astfel sute de patrupde, pentru a le salva de la moarte.

Primarul a precizat ca in anul 2016 au fost capturati 1.357 caini de pe domeniul public, in anul 2017 au fost ridicati 1.309 caini (in conditiile in care luni de zile, au fost blocate actiunile de capturare), iar in primele 3 luni ale anului 2018 au fost capturati 443 caini. Dragomir se asteapta ca in acest an, numarul maidanezilor ridicati de pe strazi sa ajunga la circa 2.000.

“Pe langa actiunile de captura tipice, cei de la SUPAGL au cumparat si niste custi speciale de captura a cainilor pentru zona Parcului Monument, unde ne confruntam cu o adevarata problema, deoarece cainii ori ii stiu, ori ii simt si de fiecare data cand echipa captureaza un caine, dispar absolut toti. Vor fi amplasate custi cu momeli, pentru a captura cainii”, a spus edilul.

In ceea ce priveste eutanasierile, Marian Dragomir a subliniat inca o data ca operatiunile se fac in deplina legalitate si ca toate reclamatiile si plangerile penale facute de unii iubitori de animale s-au dovedit a fi neintemeiate: ”Anul trecut au fost eutanasiati in mod legal 232 de caini. Ca urmare a faptului ca am demarat eutanasirea, dupa tot acel circ pe retelele de socializare si amenintari inclusiv la adresa familiilor noastre, numarul adoptiilor a crescut vertiginos. Ca sa va fac o paralela, daca in 2016 au fost dati in adoptie un numar de 309 caini, dupa declansarea procedurilor de eutanasiere, in toamna anului trecut, numarul adoptiilor a crescut exponential si foarte multe loturi de caini scosi spre eutanasiere au fost adoptati de ONG-uri si de persoane fizice. 818 caini in 2017, iar in primele 3 luni ale anului 2018, toate loturile de caini scoase pentru eutanasiere au fost adoptate – 390 de caini. Ii duc la Bucuresti pe marea majoritate a acestora si-i trimit in alte tari, in Germania, in special”.

Dragomir a mai spus ca nu se va lasa intimidat de amenintarile si presiunile facute de asa-zisi iubitori de animale si va continua sa scoata loturi de caini la eutanasiere, asa cum prevede legea.