DRAGOMIR: LIBERALII JOACA POPULIST, DEMAGOGIC, CAND PROPUN REFERENDUM PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Primarul Marian Dragomir (PSD) apreciaza ca initiativa liberalilor braileni privind organizarea unui referendum local pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie este una populista si demagogica, fara nicio baza legala. Dragomir spune ca pe acelasi principiu, se poate propune si un referendum pentru neplata taxelor si impozitelor pe salarii, care ar avea mare succes la cetateni, dar rezultatul ar fi nul, fiindca asa ceva este ilegal: “Putem sa facem si un referendum pentru a nu se mai plati niciun fel de taxe si impozite la statul roman si eu sunt ferm convins ca toti cetatenii vor vota <<Da>>”.

Edilul sef spune ca nu se teme de amenintarea liberalilor ca daca nu se va vota in CLM eliminarea taxei pe apa de ploaie, vor merge in instanta si de asemenea, vor incerca sa organizeze un referendum pentru demiterea primarului si dizolvarea Consiliului Local Municipal: “Am spus de nenumarate ori ca imi doresc sa nu mai platim taxa pe apa de ploaie, dar acest lucru trebuie sa intelegem toti ca se face prin schimbarea legislatiei. Exista in momentul de fata in Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea taxei pe apa de ploaie din factura, pentru modificarea legii existente astazi si atunci eu ii intreb pe acesti specialisti in drept de ce au depus proiect de lege in Parlament pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, nu cumva ei sunt constienti ca numai prin modificarea legii se poate face acest lucru? Ba da, sunt foarte constienti, dar joaca in momentul de fata populist, demagogic, doar incercand sa pacaleasca brailenii”.

Edilul sef sustine ca brailenii au fost pacaliti destul la Piata Concordia, la Padurea Stejarul si in centrul istoric, prin toate “manglele” pe care le-au incercat liberalii. Dragomir include in categoria “mangle” demersul facut de Municipalitate pe vremea viceprimarului Alexandru Danaila (PNL), privind inventarierea imobilelor din centrul istoric, banuind ca liberalii doreau ca astfel sa aiba acces la anumite informatii despre acele case.

Primarul a concluzionat ca liberalii “vor sa ocupe agenda publica cu scandaluri permanente. Pana cand o sa mai facem scandal in Braila?”.

Declaratia integrala a lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: