DRAGOMIR: ORGANIZAREA REFERENDUMULUI PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE AR COSTA CAT TAXA PE URMATORII 10 ANI, LA NIVELUL MUNICIPIULUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu vede rostul organizarii unui referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, asa cum doresc liberalii. Edilul spune ca in primul rand, nu este legala eliminarea acestei taxe, deci indiferent de rezultatul referendumului, nu se va rezolva nimic, iar in al doilea rand, cheltuielile ar fi foarte mari: “Un referendum ar costa o suma exorbitanta, din punctul meu de vedere, o suma mai mare decat taxa pe apa de ploaie platita la nivel de municipiu pe 10 ani de acum inainte. Imaginati-va ce inseamna tiparirea acelor formulare, ca vor exista birouri, sectii de vot cu personal platit din bani publici, cu toata infrastructura necesara, cu amenajarea spatiilor respective, cu o perioada in care in municipiul Braila vom discuta de un nou scandal. Eu consider ca acei bani pot fi folositi in proiecte mult mai bune decat pentru un nou circ prin care nu va exista niciun fel de solutie buna de pus in practica.

Sa nu uitam ca a mai existat un referendum pentru Parlament unicameral. Zero efect.

Sa nu uitam ca indiferent cate referendumuri am face noi pe plan local, legea se modifica printr-un act normativ la nivel national”.