DRAGOMIR: POATE APOMETRELE INTELIGENTE INDICA MAI MULT FIINDCA DETECTEAZA INCLUSIV FURTUL CU PICATURA, PE CARE VECHILE APOMETRE NU-L INREGISTRAU

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu are niciun dubiu ca apometrele inteligente montate in ultimele luni de CUP Dunarea functioneaza foarte bine si inregistreaza corect cantitatea de apa potabila consumata. Dragomir spune ca daca dupa inlocuirea vechilor apometre cu cele noi, unii clienti ai CUP au constatat o cresterea semnificativa a consumului de apa indicat de aceste dispozitive, cel mai probabil, acesta din urma este consumul real.

Edilul sef nu exclude ca in unele cazuri, diferenta dintre consumul indicat de vechiul apometru si cel indicat de noul contor sa fie cantitatea de apa pe care brailenii respectivi o furau “cu picatura” pana acum: “Nu putem sa comentam intr-o conferinta de presa modul in care apometrele de generatie noua contorizeaza apa, comparativ cu apometrele de generatie veche. Exista Institut de Metrologie, exista si la Braila posibilitatea ca cei care au anumite neclaritati sa solicite, cu dovezi intemeiate, verificarea apometrelor inteligente. Cei care au orice dubiu pot face acest lucru; daca sesizarea lor se dovedeste intemeiata, cheltuiala aferenta verificarii acelor apometre pica in sarcina CUP Dunarea.

Nu putem sa comparam un apometru inteligent folosit in toata Europa, de productie 2017, cu apometre clasa C inaugurate in anul 1997. E o diferenta foarte mare de tehnologie, de masuratoare, de calcul, de indici si de modernizare, pana la urma. Probabil ca la unele asociatii inca se mai fura sau se mai fura cu picatura. Stim cu totii de aceasta metoda. Probabil ca aceste apometre detecteaza inclusiv furtul cu picatura”.

Si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, crede ca este posibil ca vechile apometre sa nu fi inregistrat cantitatea reala de apa consumata: “Poate aceste apometre inteligente indica consumul real al asociatiilor de proprietari si atunci avem o problema. Nu cumva CUP Dunarea factura o cantitate de apa mai mica declarata de asociatia de proprietari, decat cantitatea reala?”.

Primarul Dragomir ii invita pe toti cei care considera ca apometrele inteligente care le-au fost montate ar fi defecte, sa solicite verificarea acestora: “Inclusiv la Braila se poate face aceasta verificare in doua locuri: se poate face la CUP Dunarea sau la institutia abilitata”.

Mai multe detalii pe acesta tema, aici: