IORDACHE: CHIRIAC E INADAPTAT CULTURAL. DACA TRAIA IN COMUNISM SI-L PRINDEA PE EMINESCU, II DADEA PLAN LA POEZII

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca nu a devenit un critic al PSD pentru ca n-ar fi primit ce-a vrut in plan personal si nu i-au iesit lucrurile cum si-ar fi dorit – asa cum a declarat presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) -, ci pentru ca a constatat ca niciuna dintre propunerile sale pentru care primit acordul PSD-istilor nu s-a realizat. Iordache a declarat astazi ca ceea ce a propus nu il viza pe el, personal, ci niste schimbari ce ar fi trebuit facute la Spitalul Judetean si la HC Dunarea.

Consilierul judetean spune ca si-a prezentat ideile liderilor PSD dupa alegeri, cand s-a discutat despre o colaborare politica la nivel local si ca acestia au fost de acord ca acele sugestii sa fie puse in practica: “Am zis: putem face asta? <<Da, putem! A, costa putin>>, <<Putem face asta la handbal?>>, <<Putem!>>. S-a dovedit ca nu putem. Si dupa aia vine domnul Chiriac si spune <<Ei, domnule, daca nu i-a iesit…>>. Domnule, eu nu-s ca ei, n-am nevoie sa-mi mananc de sub unghii, n-am nevoie sa-mi cumpar o masina la mana a doua. Nu sunt Chiriac, imi pare rau! E adevarat ca sunt si invidios pe domnul Chiriac, am o invidie personala: m-as da si eu cu gel, dar n-am pe ce…

Despre ce vorbim, domnule? Despre niste baieti de cartier pusi de PSD acolo si dirijati din spate de de-alde Simionescu si altii ca ei? Hai, domnule, sa fim seriosi? Ce cauta Simionescu acolo? Ca ziceti ca am ceva cu Mihai Tudose… Pai n-a zis Mihai Tudose <<Strada nu mai vrea comunisti>>?“.

In opinia lui Iordache, Simionescu n-ar mai avea ce cauta nici in vreo functie politica, dar nici in postul de consilier personal al primarului Marian Dragomir (PSD). De altfel, potrivit consilierului judetean PND, edilul sef “si-a demonstrat nivelul competentei, ca si domnul Chiriac. Au evoluat deja pana la nivelul incompetentei. N-au facut nimic. Nimic! Cainii sunt la locul lor, gropile sunt la locul lor… Domnul Chiriac chiar n-a facut nimic, nimic.

Dupa aia se inversuneaza sa-l apere pe domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, director general CUP Dunarea, PSD – n.r), cu apa. Adica il prinzi pe-ala ca fura, il vezi ca fura, o chemi si pe doamna Stanescu (Didina Stanescu, presedinte executiv ADI Dunarea, PSD – n.r), o femeie in varsta, care are multa experienta, care spune <<<Domnule, stiti, la tara noi n-avem… stiti, noi nu… >>, adica o da de gard si aia, si tot continui, continui. Cat de prost sa fii?! Adica ce-ti inchipui ca-i PSD, partidul nazist? Ei se cred in anii ’90. Nu sunt in anii ’90. S-a terminat povestea asta! Sunt niste gaunosi si atata tot”.

Iordache a mai spus ca presedintele CJ este si “inadaptat cultural”, dovada ca intr-o sedinta de plen, Chiriac i-a spus ca se astepta de la el sa scrie in viitoarea revista culturala a judetului, cot la cot cu profesorul si scriitorul Viorel Mortu, consilier judetean PSD. PND-istul a afirmat ca personal, nu si-ar permite sa se considere egalul profesorului Mortu si ca atunci cand a spus acele lucruri, Chiriac l-a jignit pe colegul sau de partid.

Catalin Iordache a mai comentat ca daca seful CJ l-ar fi prins pe Eminescu, ii dadea plan la poezii: “Asta, daca traia in vremea comunismului si-l prindea pe Eminescu, ii dadea plan la poezii. Ii zicea: <<Azi scrii 5! Ai scris numai 4?! Du-te, ma! Pai fa <<Luceafarul>> din mai multe bucati, sa-ti iasa!>>. Hai ma, ce naiba?”