IORDACHE: DRAGOMIR ISI BATE JOC DE PROPRIUL ELECTORAT, CAND RECOMANDA BRAILENILOR SA ACCESEZE FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA BLOCURILOR

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca primarul Marian Dragomir (PSD) isi bate joc de propriul electorat, cand le sugereaza brailenilor sa apeleze la fondurile europene, pentru reabilitarea termica a blocurilor in care locuiesc. Iordache a precizat astazi ca in contextul in care foarte multi braileni au venituri modeste, este evident ca oamenii nu vor apela la o solutie care presupune ca ei sa plateasca din buzunar mult mai mult decat daca si-ar face pe cont propriu anveloparea locuintei.

Iordache spune ca daca tot le recomanda calduros variante care s-au dovedit deja a nu fi solutii reale pentru braileni, Dragomir ar putea la fel de bine sa le sugereze cetatenilor din municipiu sa se mute pe Marte: “Domnul Marian Dragomir pur si simplu isi bate joc de noi, este evident. A ajuns la capitolul mistouri. Deci nu face absolut nimic, nu repara absolut nimic, nu cheltuie el niciun ban de la el.

Domnul Bunea Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte PSD Braila – n.r.) imi povestea mai demult ca domnul Dragomir este un bun executant, ca intreaba de fiecare data… Acum nu stiu, probabil ca n-a mai intrebat sau n-are pe cine sa intrebe, n-are cu cine sa se consulte. Sau considera ca este suficient de bine pregatit si de aplicat in ceea ce face, incat nu mai este nevoie sa intrebe, numai ca aceasta este o bataie de joc.

Domnul Dragomir este depasit de situatie, nu cred ca a fost vreodata in situatia in care sa coordoneze cu adevarat ceva; mai mult decat atat, experienta anterioara la firme private si la firma unchiului sau nu cred ca i-a adus suficienta pregatire <<tehnico-tactica>>, incat sa conduca un oras. A conduce un oras nu este o joaca si a conduce un oras nu-ti permite sa faci niciun fel de glume de genul asta. De altfel, niciun fel de glume. Nu suntem la un concurs de glume. Noi platim taxe si impozite. Braila are un buget de aproape 100 de milioane de euro. Daca intrebati unde se duc, vi se ridica parul pe dvs, ca nu stie nici dracu’ unde se duc.

A glumi cu asa ceva inseamna ca iti bati joc de propriul electorat. Sa nu uitam ca oamenii mai putin bogati, oamenii cu multe nevoi au transformat acest oras si judet in oras si judet rosu”.

Consilierul PND spune ca in loc sa faca astfel de “glume sinistre”, Dragomir ar trebui sa incerce sa gaseasca solutii prin care sa vina in ajutorul cetatenilor, pentru ca acestia sa-si poata realiza reabilitarea termica a blocurilor.

Precizam ca in cadrul reabilitarii termice a blocurilor prin proiecte europene se fac lucrari mai ample decat simpla anvelopare a fatadei si eventual, schimbarea geamurilor, pe care le fac proprietarii pentru apartamentele lor. In plus, toate aceste lucrari se fac cu firme autorizate, pe baza de contracte si facturi, nu cu echipe care lucreaza “la negru”, cum se intampla in general cand  fiecare isi face reabilitarea termica pentru ampartamentul sau. Din aceste motive, sumele care revin ca si contributie pentru un apartament, in cazul proiectelor pe fonduri europene, sunt sensibil mai mari decat cele platite pentru o lucrare individuala. In cazul brailenilor, care au venituri reduse, aceasta diferenta de pret este insa de natura sa-i faca sa renunte din start la ideea variantei pe fonduri europene. In plus, faptul ca toti proprietarii din bloc trebuie sa-si dea acordul, ca sa se poata demara in astfel de proiect pe fonduri europene, este un impediment in plus, fiindca intotdeauna se gasesc familii sarace, care nu-si pot permite nici macar anveloparea facuta pe cont propriu, daramite una pe fonduri europene.