IORDACHE: MACAR FRICA VA SPERIE, DACA BUNUL SIMT NU! EU ORICUM O SA FAC PLANGERE LA DNA PE NUMELE PRIMARULUI PANTURU

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a fost astazi de acord  cu colegul sau de partid, Stefan Catalin Iordache, in ceea ce priveste suma exorbitanta pe care o presupune amenajarea unui grup sanitar la Scoala Primara Tepes Voda – respectiv 1.636 euro/mp. Mai exact, este vorba despre un grup sanitar in valoare totala de 175.930,83 lei, a carei amenajare va fi finantata de Primaria Movila Miresii si CJ Braila, la care contributia CJ ar fi trebuit sa fie de 105.558 lei.

Directorii din cadrul CJ au explicat ca ei au aprobat documentele respective fiindca le-au verificat doar din punct de vedere al legalitatii procedurilor, nu si al sumelor, iar Draghincescu a solicitat primarilor sa nu mai vina cu asemenea “ineptii”: “Am inteles, la CJ comisia analizeaza daca documentele sunt in regula si respecta cadrul legal privind cofinantarea si coparticiparea noastra pe proiecte. Eu as ruga toti primarii, indiferent de culoarea politica, sa fie mai responsabili si sa nu mai vina cu astfel de balarii in CJ, pentru ca noi sa ajungem de rasul lor sau al altora, aproband asemenea ineptii”.

In ceea ce-l priveste, Iordache a mai declarat ca nu este vorba de vreo eroare materiala, ci de o practica, in comunele din judetul Braila: “Acest lucru se intampla la majoritatea comunelor PSD si le face aceeasi firma a unui membru PSD, domnul Motoc, la aceleasi preturi de care va vorbesc. Asa ca va rog frumos invitati-l pe domnul primar (Dumitru Panturu, PSD – n.r) sa ne explice ce si cum, pentru ca daca citeati macar ziarele colegilor mei – pentru ca vad ca il cititi numai pe-al meu…”

“Niciodata!”, a intervenit presedintele Iulian Chiriac (PSD).

“Multumesc frumos. N-ati pierdut nimic dvs, ca oricum nu intelegeti nimic. Veti vedea ca firma domnului Motoc este cea care face WC-urile cele mai scumpe din judet, la preturile astea. Eu va multumesc foarte mult ca ati simtit in ceafa rasuflarea DNA. Eu oricum o sa fac o plangere la DNA pe numele domnului primar.

Radeti? Eu zic ca sunteti aproape! Si va multumesc inca o data pentru ca macar frica va sperie, daca bunul simt nu”, a incheiat consilierul PND.

Precizam ca dupa ce Iordache a declarat ca proiectul respectiv e mai degraba de competenta DNA, decat de cea a CJ, consilierii au votat impotriva.