IORDACHE: E CUSUT CU ATA ALBA CAND LA O LICITATIE A CJ CASTIGA FIRMA CUMNATULUI PRESEDINTELUI CJ. PE BUNE?!

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) l-a anuntat public astazi pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), ca personal nu are dosare nici la Politia, nici la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila si nici la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila. In aceste conditii, Iordache nu se simte afectat, in legatura cu o posibila verificare a dosarelor politicienilor care acuza diverse nereguli.

Consilierul PND face aceste comentarii dupa ce seful CJ a sugerat ziaristilor sa faca “un studiu” al dosarelor pe care la au politicienii braileni care acuza diverse nereguli si ilegalitati, ca sa se vada care este demnitatea si moralitatea celor care ii acuza pe altii.

“Sa stiti ca eu nu sunt fanul inflacarat al celor care atunci cand au un dosar spun <<Domnule, mi s-a confectionat un dosar!>>, desi exista nenumarate astfel de exemple. Dar de ce nu verifica domnia sa pe portal; are lista cu consilieri, baga acolo fiecare nume, Gigel, Ionel, Iordache, cutare, cutare si vede cine, ce dosare are.

Uitati, de exemplu, eu am cerut unor institutii sa-mi spuna ce dosare am. Si-mi spune asa: Inspectoratul Judetean de Politie Braila – n-am; Parchetul de pe langa Judecatoria Braila – n-am; Parchetul de pe langa Tribunalul Braila – n-am. La mine se referea? La ce dosare se referea?”, a spus consilierul PND.

Cat priveste varianta ca Iulian Chiriac sa se fi referit la presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care este foarte critic la adresa activitatii unor reprezentanti ai PSD, Iordache a comentat: “Atunci, daca se refera la acest lider, care este motivul pentru care USL, alianta dintre PNL si PSD, l-a propulsat pe domnul cu pricina in functia de viceprimar? Nu l-a verificat atunci? Nu stia? Nu stia nimeni din PSD despre ce se intampla?

Deci daca se refera la domnul Danaila, imi pare foarte rau, si l-au asumat!  Treaba lor ce fac cu el. Il intreaba acum de dosare, dupa ce s-au folosit unii pe altii? Au guvernat impreuna, acum Danaila e vinovat, iar ei sunt curati? Nu, doamna, nu sunt curati! Si nu sunt curati deloc!

Pentru ca n-o sa-mi spuna nimeni ca nu e cusut cu ata alba cand la o licitatie de terenuri de 300 ha alese pe spranceana ale CJ, se prezinta doua firme, una a unui consilier judetean PSD si alta a cumnatului domnului Chiriac si castiga aia a cumnatului domnului Chiriac. Pe bune?!”.

Precizam ca PND-istul de refera la faptul ca dupa ce Iulian Chiriac a ajuns la conducerea CJ, firma cumnatului lui Chiriac a castigat o licitatie organizata de institutia amintita pentru concesionarea unui teren.

Chiriac a admis intr-o sedinta de Consiliu ca firma cumnatului sau a castigat aceasta licitatie si a declarat ca nu a fost nimic ilegal si ca orice institutie abilitata poate face verificari in acest sens.