IORDACHE: VRETI SA DAM 1636 EURO/MP PE UN WC? ASTA E DE DNA, NU-I DE CJ! PENTRU CE DRACU PLATIM TAXE, SA FACA WC DE 1636 EURO/MP LA TEPES VODA?

Un grup sanitar de circa 30 mp, construit cu 1.636 euro/mp. Nu este vorba despre o investitie vreo vila, ci de grupul sanitar al scolii din satul Tepes Voda, care costa 175.930,83 lei. Consilierul Stefan Catalin Iordache (PND) s-a aratat astazi indignat de aceste sume, cu atat mai mult cu cat CJ Braila ar trebui sa plateasca mai mult de jumatate din valoarea grupului sanitar amintit.

Subiectul a fost abordat astazi in cadrul sedintei CJ Braila, cand s-a ajuns cu discutia la proiectul de asociere a CJ Braila cu comuna Movila Miresii, pentru cofinantarea amenajarii unui grup sanitar la Scoala Primara Tepes Voda. Mai exact, este vorba despre un proiect in valoare totala de 175.930,83 lei, la care contributia CJ era prevazuta la nivelul a 105.558 lei.

Iordache a inceput prin a-i atrage atentia presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), asupra aberatiilor care sunt scrise in raportul anexat la proiectul respectiv, cu privire la beneficiile pe care le-ar aduce realizarea WC-ului de la Scoala din Tepes Voda: “Eu nu-s asa initiat ca dvs, dar vreau sa stiu un lucru: aici, la proiectul de hotarare, exista cuvantul <<antropic>>. Ce inseamna domnule presedinte <<antropic>>, ca eu, sincer, nu stiu? De ce va intreb: ca WC-ul asta <<duce la conservarea mediului natural si antropic>>. Asa scrie!

Ce trebuie sa faca WC-ul asta:

1.<<Sa reduca disparitatea de dezvoltare dintre localitatile judetului>>.

2.<<Sa creasca competitivitatea mediului economic>>. Nu cred!

3.<<Dezvoltarea sectorului agricol si agroidustrial>>. Doar daca se folosesc materiile fecale ca ingrasamant…

4.<<Valorificarea pozitionarii geostrategice si dezvoltarea sectorului logistic si comercial>>, domnule? Un WC?!

5.<<Dezvoltarea infrastructurii rutiere si tehnico-edilitare>>. Cea mai tare asta!

6.<<Conservarea si valorificarea mediului natural si antropic>>. Dvs stiti ce inseamna <<antropic>>?

Dvs ar trebui ca aceasta propunere a domnului primar de la dvs, domnul Panturu (Dumitru Panturu – n.r.), sa o trimiteti direct la DNA. Stiti cat costa WC-ul asta unde vreti sa dam noi bani? 1.636 euro/mp! Vreti sa dam 1.636 euro/mp pe un WC? Am luat-o razna cu totii? Adica facem un WC de 28 mp cu 1.636 euro/mp la Tepes Voda? Pe bune?!

Imi explicati de ce costa 1.366 euro/mp un WC? Domnule, o vila costa mai putin! Faceti-le, domnule, o vila!

Eu vreau sa intreb un lucru: domnul Panturu cum a ales firma care a facut devizul? Ar trebui sa-l intrebati dvs: <<Ba, tu esti nebun, ma pui sa-i pun pe-aia sa voteze 1.636 euro/mp? Pai ii bag la parnaie pe toti, cand vor vota! Deci asta e de DNA, nu-i de CJ! 1.363 euro/mp este o nebunie! Pentru ce dracu platim taxe si impozit, sa faca ala un WC de 1.636 euro/mp?!”.

Intrebati despre modul in care au verificat acest proiect pentru care si-a dat acordul, directorii din cadrul CJ au spus ca ei au analizat legalitatea doar din punct de vedere al procedurii, nu si din punct de vedere al sumelor.

Speriati de perspectiva de a ajunga la DNA, consilierii au respins proiectul de hotarare amintit.