ROTARU: SE PARE CA EXISTA CAZURI IN CARE CETATENII VOR FI PUSI SA PLATEASCA DIN URMA TAXA PE APA DE PLOAIE, FIINDCA SUPRAFETELE DECLARATE DE EI SUNT MAI MICI DECAT CELE REALE

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, evita sa vorbeasca despre prestatiile lamentabile ale colegului sau de partid, Silviu Mangiurea, in calitate de director general al CUP Dunarea, dupa declansarea scandalului facturilor  eronate. Intrebat cum comenteaza modul in care a actionat si reactionat Silviu Mangiurea in acest context, liderul PSD a vorbit despre o gramada de lucruri, numai despre Mangiurea nu.

Amintim ca o instanta a stabilit prin hotarare definitiva ca amintita companie a umflat in mod artificial facturile unui brailean in perioada 2014-2017 si a impus recalcularea facturilor si restituirea banilor incasati abuziv. Ulterior, primarul Marian Dragomir a declarat ca s-au folosit in paralel doua formule diferite de calcul a apei de ploaie, desi una dintre ele nu mai era valabila din 2013. Primarul a precizat ca se verifica acum in cate cazuri s-a folosit formula gresita si se vor recalcula facturile pentru toti acei clienti.

In aceste conditii, chiar daca a evitat sa vorbeasca despre Mangiurea, Rotaru a dat, totusi, o informatie – aceea ca este posibil ca unii braileni sa nu primeasca banii inapoi, ci dimpotriva, sa fie pusi sa plateasca taxa pe apa de ploaie din urma, daca se va constata ca suprafetele declarate de ei nu coincid cu cele reale: “La orice institutie publica si la orice orice asociere de acest gen vor exista intotdeauna probleme, unele mai vechi, altele mai noi. Rolul managerului este acela de a gestiona intreaga problematica a unitatii pe care o are in coordonare, de a gasi solutii si de a rezolva problemele cu care se confrunta, indiferent ca vin din greaua mostenire, cum se poarta de la o vreme, indiferent ca au aparut pe propria conducere si indiferent de natura lor.

Probabil ca acolo au fost niste neglijente ale salariatilor care au gestionat aceasta chestiune care tine de contracte, tine de parte de facturare; inteleg ca la momentul acesta exista un proces de revaluare a ceea ce inseamna suprafete si exista, de fapt, si o obligatie a cetatenilor sa o faca.

Inteleg insa ca exista si un efect invers: se pare ca exista si situatii in care cetatenii vor fi nevoiti, pentru ca au suprafete mai mari care rezulta acum, sa fie cumva pusi in situatia sa plateasca din spate. Nu stiu daca va exiata o asemenea situatie, vom vedea daca sunt asemenea cazuri; eu sper sa nu fie, dar important e ca lucrurile sa fie aduse pe linia de plutire”.

Rotaru a mai spus ca dincolo de orice declaratii politice, nu este posibil ca, pe actuala legislatie, sa se elimine taxa pe apa de ploaie.