SAMBATA, INTRE ORELE 20:30-21:30 SE STING LUMINILE PE CALEA CALARASILOR, PENTRU A MARCA “ORA PAMANTULUI”

Sambata, 24 martie, incepand cu ora 20:30, pe platoul din fata Palatului Administrativ din Braila va avea loc o manifestare dedicata “Orei Pamantului”.

“In fiecare an, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La indemnul WWF – organizatia care a initiat miscarea Earth Hour in anul 2007 -, peste 7500 de orase din peste 150 de tari au stins lumina de Earth Hour in 2017, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale”, spun organizatorii.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul National Cantus Mundi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila, s-a alaturat initiativei World Wide Fund for Nature. Sub sloganul international “Daruieste naturii din energia ta!”, membrii Programului National Cantus Mundi si-au propus sa uneasca prin muzica si respect fata de mediul inconjurator cat mai multi copii. Fiind o actiune extinsa in toata tara, initiativei “Ora Pamantului” i se alatura si Centrul Local Braila al Cercetasilor Romaniei.

”Ora Pamantului” este cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie, iar Braila continua traditia deja binecunoscuta de stingere a luminilor, in mod simbolic. In intervalul orar 20:30-21:30, iluminatul public din zona Calea Calarasilor (din zona Bariera Calarasilor) – Primaria Municipiului Braila (pana la B-dul Independentei) va fi intrerupt. De asemenea, iluminatul architectural de pe fatadele Teatrului ”Maria Filotti”, Casei de Cultura ”Petre Stefanescu Goanga”, Colegiului National ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiului National ”Nicolae Balcescu” si structura ”Sandu Aldea” a Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” va fi oprit timp de o ora.

Primaria invita brailenii sa stinga si ei luminile sambata, intre orele 20:30 si 21:30, si sa petreaca o ora in aer liber, in oras.