SCANDAL IN CJ. DRAGHINCESCU: CE TOT MINTE ASTA? ASTIA NE IAU PE TOTI DE PROSTI! DOM’LE, E CEVA DE GROAZA! BAI, VA AUZITI?

Proiectul ce viza eliminarea taxei pe apa de ploaie, initiat de liberali,  a provocat  un intreg circ in cadrul sedintei CJ Braila de astazi. Dupa un prim episod cu scandal, legat de boi si tauri de prasila, a urmat al doilea, in care a fost vorba despre amnezie, demagogie si falimentul CET, in care s-a tipat atat de mult, incat nu se mai puteau auzi unii cu altii.

Consilierul judetean Alexandru Danaila a declarat ca alesii judeteni pot decide acum eliminarea taxei pe apa de ploaie, fiindca legislatia in vigoare permite acest lucru: “Problema care este supusa votului astazi nu este legata direct de coeficientul zero in CJ, pentru ca nu noi avem dreptul si posibilitatea sa reducem coeficientul. Asta este un coeficient constant la nivel national. Noi astazi votam la mapa un proiect de hotarare care acorda un mandat special presedintelui CJ Braila in Adunarea Generala ADI Dunarea. Deci noi il mandatam pe domnul presedinte sa mearga in ADI Dunarea…”.

Iar de aici au inceput tipetele:

“Dar nu e adevarat domnule presedinte, de ce spune atatea miniciuni?!”, a sarit Simona Draghincescu (PND).

“Domnule consilier, va rog… Pana acum ati spus ca vreti sa votam taxa zero la apa de ploaie, acum…”, a spus prsedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Vorbeste despre altceva. Ce tot minte asta asa?”, a intervenit iar Draghincescu.

“Se pare ca suferiti de amnezie! Pana acum ati spus ca dvs vreti eliminarea taxei pe apa de ploaie si acum spuneti ca-mi dati mie… Va rog frumos, nu mai ajungeti la demagogie, la populisme si prin declaratiile dvs ilegale, ca puteti sa faceti lucrul asta”, a continuat Chiriac.

“Domnule presedinte, dvs ati citit proiectul de hotarare?”, a intrebat Danaila.

“L-am citit!”

Dupa ce s-au lamurit toti consilierii ca proiectul de hotarare aflat in dezbatere avea, intr-adevar, o prevedere care se referea la faptul ca CJ ii da un mandat presedintelui Chiriac sa propuna in Adunarea Generala a ADI Dunarea eliminarea taxei pe apa de ploaie, seful judetului s-a repliat si a declarat ca n-are nevoie de mandatul nimanui, fiindca poate sa propuna o astfel de chestiune si fara mandat, daca vrea. Chiriac a incercat apoi sa puna punct discutiei dandu-i cuvantul unui alt consilier, insa Danaila a protestat si a cerut sa fie lasat sa fie lasat sa vorbeasca.

Disputa a continuat in acelasi stil, cu ironii reciproce, iar Chiriac a insistat:  “Nu-mi trebuie un mandat special de la PNL, ca nu PNL m-a votat presedintele CJ!”.

“Pai nu, dar PNL incearca sa opreasca abuzurile pe care dvs le faceti!”, a replicat Danaila.

“Nu, PNL incearca sa minta in continuare, nerespectarea legii si a cetatenilor si sa-i duca in demagogie si pe o pista falsa, tinand cont ca orice serviciu, din punctul meu de vedere, trebuie platit! Duceti lucrurile catre servicii zero. Aceste servicii trebuie platite, pentru ca genereaza costuri. Aveti o problema cu CUP Dunarea, ca e o societate pe profit. A, vreti s-o duceti exact cum a fost CET-ul, in faliment?”

“Domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, PSD, actual director general CUP Dunarea – n.r.) a fost la CET!”, au ripostat liberalii.

“Nu, dvs, PNL-ul, un membru PNL era director cand a fost in faliment!”, a comentat seful judetului.

Dupa inca o runda de replici acide, a intervenit iarasi Draghincescu: “Astia ne iau pe toti de prosti! Deci dom’le, este ceva de groaza! Intai votam zero si dupa care dam mandatul! Bai, va auziti? Asa fac astia la PNL, domnu’ presedinte! Intai distrug totul si dupa aia ne da voie… hai, domnule, lasa-ne in pace!”.

Cum a aratat al doilea scandal din sedinta CJ de astazi, vedeti aici: