SCANDAL IN CJ. DRAGHINCESCU: PUN TAURUL IN FATA LA PNL, CA SA ARAT CA MAI SUNT CATIVA TAURI DE PRASILA. SA ARATE SI EI CA SUNT CEVA – DACA NU BOI, MACAR TAURI

Spectacol degradant la CJ Braila si in sedinta de astazi, cu tipete, jigniri si mahalagisme in toata regula. Manifestari sub orice critica, care dau o imagine dezolanta asupra unora dintre cei care iau decizii in numele nostru, consilieri care par uneori a-si iesi din minti la propriu, nu la figurat. Un astfel de episod este cel in care plecand de la proiectul de hotarare initiat de liberali privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, s-a ajuns la discutii despre unii care sunt tauri de prasila sau boi si la adevarate urlete.

Discutia despre care va relatam a inceput cu Simona Draghincescu, care a precizat ca deocamdata, ea reprezinta pozitia oficiala a PND Braila, in calitate de presedinte, iar colegul sau de partid, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache, exprima pareri personale. Ea a comentat ca Iordache “a votat impotriva chestiilor de bun simt, a votat impotriva unor obiective ale judetului Braila si a cetatenilor Brailei, chiar si impotriva propriilor aliati (aluzie la PNL – n.r.). Ma bucur ca studiaza ceea ce se intampla in America, mai bine studia ce se intampla aici, in UE si in Romania…”

“De exemplu, la <<Sincar>> (fostul abator, condus intr-o perioada de Draghincescu – n.r.)”, a intervenit Iordache.

“Sigur, domnule Iordache, bineinteles!”

“Sa aduci taurul inapoi!”, a mai spus Iordache.

“Taurul il pun in fata la PNL, ca sa arat ca mai sunt cativa tauri de prasila aici si poate la dvs, la <<Infobraila>>”

“Puneti-l in fata la dvs! A fugit din cauza dvs, doamna!”, a replicat consilierul Ovidiu Nechita (PNL).

“Eu cred ca a fugit din cauza dvs!”

“Noi am venit aici sa ascultam de taurul de la abator?”, a continuat Nechita.

“Au si ei nevoie de un simbol, domnule presedinte, trebuie sa arate si ei ca sunt ceva, daca nu boi, macar tauri!”,a spus Draghincescu.

“Discutati emblema partidului la dvs, nu aici! Va rog frumos!”, a comentat presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

Draghincescu a revenit la subiect, respectiv la taxa pe apa de ploaie, declarand ca ea se plateste in toata UE si ca nu exista nicio baza legala pentru eliminarea taxei, asa cum cere PNL: “Constat ca propunerea PNL-ista este una strict populista si politicianista, deoarece coeficientii si tarifele sunt stabilite prin lege, o hotarare de consiliu local si nici chiar un referendum nu poate sa opereze in asemenea situatie, iar tarifele care se calculeaza de catre CUP Dunarea au un nivel minim, sub care acestia nu pot cobori, deoarece din punct de vedere economic acestia trebuie sa sustina functionarea entitatii atat din punct de vedere economic, cat si juridic”.

Draghincescu a trecut apoi la nelipsitele acuzatii la adresa liberalului Alexandru Danaila, caruia i-a reprosat ca a devenit aparatorul asociatiilor de proprietari, dupa ce pe perioada cat a fost viceprimar “le-a fugarit si le-a abuzat sau le-a tratat cu indiferenta”.

“Domnule presedinte, in fiecare sedinta suportam aceeasi discutie: Danaila si piata. Hai sa-l rastignim pe Danaila!”, a intervenit iar Nechita.

“Domnule consilier, va rog frumos! Si eu in fiecare sedinta suport toate discutiile dvs! Nu va bag pumnul in gura!”

“Domnule presedinte, eu am venit aici la CJ sa vorbesc pe proiecte! Nu vorbesc aberatiile si… Va rog frumos! La fiecare sedinta, doamna  consilier vorbeste de Danaila si de piata! M-am saturat! Eu spun sa-l rastignim pe domnul Alexandru si poate rezolvam problemele Brailei! Vi se pare normal ca de fiecare data doamna Draghincescu sa ne spuna <<viceprimarul a facut…>>?”

“Nu mi se pare corect, dar este dreptul doamnei consilier sa vorbeasca…”

“Dar de ce nu-i corect, domnule presedinte?”, a sarit Draghincescu.

“Are dreptul la cuvant”

“Cum domnule, sa vorbim de  taurii de la abator?! Dvs spuneti ca poate sa vorbeasca despre orice?”

“Poate sa vorbesca si despre luna insangerata”

“Dar n-am vorbit eu, dom’le, de tauri, Iordache a zis! El vrea sa fie taur! Eu nu vreau!”, a spus Draghincescu, dupa care a continuat pe tema taxei pe apa de ploaie.

Cum a decurs intreaga discutie, care i-a facut pe unii consilieri sa-si faca cruce si care ne face pe noi, cetatenii, sa ne o luam cu mainile de cap, vedeti aici: