SE CAUTA PROFIL DE ANTRENPRENOR. 1.500.000 DE EURO SUNT IN JOC PENTRU 40 DE AFACERI

Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania (UNSR), impreuna cu partenerii Asociatia pentru sprijin in dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatista, antreprenoriat social (IRCAS) si Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila (C.I.D.I.E.D.D. Braila) anunta demararea proiectului „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei           prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450.

Initiativa se desfasoara pe o perioada de 36 de luni, intre 15 ianuarie 2018 – 14 ianuarie 2021. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Valoarea totala a proiectului este 11.848.785,19 lei, din care 10.071.467,41 lei reprezinta cofinantarea Uniunii Europene, iar 1.777.317,78 lei reprezinta cofinantarea de la bugetul national.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea derularii de activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, prin subventionarea a 40 de intreprinderi cu profil non-agricol din zona urbana si prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale a 400 de persoane care doresc sa demareze o activitate pe cont propriu din regiunea de Sud-Est a Romaniei.

„Conform celor mai recente date publicate de Biroul European de Statistica  Eurostat, in regiunea de Sud-Est a Romaniei PIB-ul pe cap de locuitor este de sub 50% din media UE. Initiativa noastra isi propune sa contribuie la cresterea nivelului de competente si la imbunatatirea conditiilor de viata din aceasta regiune.

Cautam 400 de persoane din judetele Braila, Buzau, Galati, Tulcea, Constanta si Vrancea care doresc sa porneasca pe calea antreprenoriatului, carora le vom oferi acces la resurse de mentorat, consiliere si formare profesionala certificata. Din aceasta comunitate care se formeaza, vom selecta cele mai bune si sustenabile 40 de planuri de afaceri pe care le vom finanta cu cate 178.000 lei”, a declarat Andrei Dochia, Manager proiect.

Persoanele interesate se pot inscrie pentru verificarea eligibilitatii, aici.

Pe parcursul celor 36 de luni de implementare se vor realiza:

Sesiuni de formare antreprenoriala pentru 400 de persoane (someri, persoane inactive, angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta)

40 de afaceri finantate in regiunea de Sud-Est

80 de noi locuri de munca create prin intermediul celor 40 de afaceri

„Anul 2018 reprezinta o reala sansa pentru cei care doresc sa-si transpuna in realitate ideile, creativitatea si dorinta de a infiinta o afacere proprie. Ii sfatuim pe toti cei care si-au dorit sa porneasca pe acest drum, dar s-au temut de lipsa fondurilor sau le-a fost teama de necunoscut, sa nu ezite, acum este momentul oportun. Pe langa finantarile nerambursabile, pachetul complet de care beneficiaza prin acest proiect, reprezinta garantia succesului ideii de afaceri. Experti si traineri cu experienta le stau la dispozitie si ii consiliaza pas cu pas astfel incat sa reuseasca in aceasta schimbare majora pe care si-o doresc in viata”, a completat Andrei Dochia.

Se pot inscrie la activitatile proiectului:

persoane cu varsta intre 18 si 25 de ani care sunt studenti/masteranzi sau au un loc de munca sau sunt freelanceri/au PFA sau sunt someri (persoane care nu fac parte din categoria NEETS)

persoane de peste 25 de ani

antreprenori care au deja afaceri, cu conditia ca acestia sa detina o participatie mai mica de 50% la alte firme.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, puteţi contacta echipa proiectului:

Facebook – @Startafaceriitale

e-mail: startafaceriitale@gmail.com / cid.braila@yahoo.com

telefon/fax: 0239.652.706 si 0239.652.707 – persoana de contact domnul Catalin Serban, responsabil informare si promovare.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.