SE FAC INSCRIERI LA CONCURSUL REGIONAL “PLEDOARIE PENTRU LECTURA”, EDITIA A II-A

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” si Colegiul Economic “Ion Ghica” organizeaza cea de a II-a editie a concursului regional “Pledoarie pentru lectura”, adresat elevilor din clasele II – XII. Scopul concursului este cultivarea interesului pentru lectura si a placerii de a citi, formarea unui tanar cu o cultura comunicationala si literara de baza, capabil sa-si utilizeze in mod eficient si creativ capacitatile proprii.

SECTIUNI :

I. Creatie literara (compunere, eseu, text argumentativ)

II. Creatie plastica (ilustrarea temei printr-o tehnica la alegere, inclusive fotografie  format A4).

1. CONCURS pentru elevi  ai ciclului primar cu tema “Pledoarie pentru lectura“ /“Cartea care m-a influentat“.

2. CONCURS pentru elevi ai ciclului gimnazial cu tema “Pledoarie pentru lectura“ /“Cartea care m-a influentat“.

3. CONCURS pentru elevi ai ciclului liceal cu tema “Pledoarie pentru lectura“ /“Lectura vs tehnologie“.

Creatiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, format Word, Times New Roman, caractere de 12, la distanta de un rand, margini 2 centimetri, cu diacritice, alb-negru prin respectarea template concurs. Vor fi trimise in format electronic pe adresa de email ghetuoana@yahoo.com.  Lucrarile impreuna cu Fisa de inscriere, Acordul de parteneriat si un plic A4 autoadresat si timbrat vor fi expediate sau depuse direct la sediul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” Braila, P-ta Poligon, nr. 4, Jud. Braila, la Sectia Ludoteca cu mentiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectura”.

Fiecare lucrare va fi elaborata individual si va avea intre 1 pagina (pentru ciclul primar), 1-2 pagini(ciclul gimnazial), 1-3 pagini (ciclul liceal).

Creatiile plastice vor fi realizate pe suport hartie, format A4 si vor respecta tema concursului. Fiecare lucrare  va avea in coltul din dreapta jos, o eticheta pe care vor fi trecute CU MAJUSCULE urmatoarele date: titlul lucrarii, numele si prenumele elevului, clasa, scoala de provenienta, orasul/judetul, numele cadrului didactic indrumator. Lucrarile impreuna cu Fisa de inscriere, Acordul de parteneriat si un plic A4 autoadresat si timbrat vor fi expediate sau depuse la adresa: Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, P-ta Poligon, nr. 4, Jud. Braila, Ludoteca cu mentiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectura”.

Inscrierea in concurs se poate face in perioada 26 martie – 18 mai.  Lucrarile vor fi jurizate pe categorii de varsta si pe sectiuni pana la data de 20 mai 2018, iar premierea va avea loc pe 23 mai.

Se vor acorda premiul I, II, III si mentiuni pe fiecare sectiune si categorie de varsta/clasa.

Nu se percepe taxa de participare. Fisa de inscriere si acordul de parteneriat pot fi descarcate de pe site-ul bibliotecii la adresa: http://www.bjbraila.ro/bjpi3/eveniment/pledoarie-pentru-lectura/