SIMIONESCU: SE POATE FURA APA “CU PICATURA“ LA NIVEL DE 5%, NU DE 30%. DAR SE POATE FURA APA PRIN ALTE MECANISME

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, nu crede ca este posibil sa se fure apa cu picatura la nivelul la care furtul sa fie 30% din consumul inregistrat “oficial” pe o luna. Simionescu estimeaza ca prin aceasta metoda, consumatorii pot fura 5-6% din consumul pe care-l inregistreaza apometrul.

Liderul PSD a facut aceste comentarii in contextul in care unele asociatii de proprietari au constatat cu supoare ca dupa montarea apometrelor inteligente, consumul inregistrat de noile dispozitive a crescut brusc cu circa 30%, iar primarul Marian Dragomir a explicat ca este posibil ca diferenta sa reprezinte cantitatea de apa furata “cu picatura” pana acum.

Simionescu a declarat ca si la locuinta sa a fost montat un apometru inteligent, insa cazul sau este unul fericit – consumul inregistrat a scazut la jumatate: “Intamplator, a platit sotia apa si mi-a zis <<Am platit 50 de lei>>. <<Cum adica 50 de lei?>> Pentru ca pana acum plateam 110-120 lei. Bine, acum e iarna, nu mai dau pe afara cu apa, dar diferenta poate sa fie cu plus sau cu minus, in functie de ce se intampla in perioada aia”.

Simionescu sustine insa ca atunci cand apare o diferenta de consum de 30%  in plus, de la o luna la alta, aceasta nu poate fi explicata prin furtul cu picatura: “Se poate fura cam 5-6% prin picatura. Dar se poate fura cu tot felul de alte mecanisme. Sunt tot felul de chestiuni din astea pe care ei si le fac, de exemplu, ca sa ude spatiul din fata blocului, ca are alt robinet care nu-i pe teava… Dar 30% este mult”.