STANESCU: SE VA MONTA CATE UN PLUVIOMETRU IN FIECARE CARTIER, PENTRU A SE DETERMINA CANTITATILE DE PRECIPITATII

Didina Stanescu, directorul executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Dunarea – care coordoneaza CUP Dunarea –  a explicat ieri, in sedinta CJ Braila, care este viziunea in ceea ce priveste montarea in municipiu si in localitatile din judet a unor pluviometre, pentru a determina cantitatile de precipitatii cazute in zonele respective. Stanescu a declarat ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) furnizeaza CUP Dunarea doar informatii despre cantitatile de precipitatii cazute in municipiul Braila si ca atare, pentru restul localitatilor din judet nu se cunosc astfel de date, ca sa se poata calcula cat mai corect taxa pe apa de ploaie, acolo unde exista retea de canalizare.

In plus, a mai spus directorul ADI Dunarea, nici in municipiu nu cad aceleasi cantitati de precipitatii in toate cartierele si de aceea ar fi utile astfel de pluviometre: “Operatorul a gandit ca si in cartiere sa monteze cate un pluviometru, pentru a face comparatie intre cantitatea de apa comunicata de ANM la nivel de municipiu Braila si cantitatile de precipitatii inregistrate punctual, zonal, in municipiul Braila. Deci este valabila pentru localitatile din judet.

Poate aici putem sa introducem o precizare in Regulament: <<prin masurare cu pluviometrul>> si sa punem in paranteza << in localitatile in care ANM nu poate comunica precipitatiile in luna anterioara>>”.

CJ Braila a aprobat ieri mai multe modificari aduse Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apa si de Canalizare, iar in baza acestora, CUP Dunarea va putea monta pluviometre in diverse zone ale municipiului si judetului, pentru a determina cantitatile de precipitatii inregistrate acolo si a calcula taxa pe apa de ploaie aferenta localitatii respective.