TABARAC: IN RAMNICU VALCEA, BAIA MARE, IASI, CRAIOVA, CONSTANTA CETATENII NU PLATESC TAXA PE APA DE PLOAIE. TRAIESC TOTI IN ILEGALITATE?

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) este convins ca reducerea taxei pe apa de ploaie, aprobata in CLM si CJ Braila, care intra in vigoare in aceasta luna, este rezultatul demersurilor liberalilor cu privire la eliminarea taxei respective si a efervescentei care s-a produs in randul opiniei publice in momentul in care PNL a lansat petitia privind eliminarea taxei pe apa de ploaie si reducerea taxei de salubritate, pe care au semnat peste 10.000 de cetateni. Tabarac este de parere ca astfel s-a dovedit faptul ca social-democratii din conducerea Primariei si a Consiliulului Judetean Braila nu sunt dispusi sa caute si sa gaseasca solutii pentru a reduce taxele decat la presiunea cetatenilor sau a opozitiei: “Domnul primar (Marian Dragomir, primarul Brailei, PSD – n.r) ne-a spus noua ca cei de la PNL mint, ca vor sa propuna un proiect ilegal. Ii spun atat: exista un ordin al ANRSC, Ordinul 65 din 28.02.2007, care spune tocmai ca ramane la latitudinea fiecarui consiliu local sa stabileasca tarifele si taxele pentru serviciul de taxa apa pluviala. Deci nu este o chestiune pentru care nu exista temei legal, pentru care nu exista cale legala ca sa fie rezolvata, asa cum spune domnul primar ca tot ce propunem noi sunt niste OZN-uri, le inventam peste noapte si ca nu au niciun fundament.

Mai mult decat atat, in Ramnicu Valcea, in Baia Mare, in Iasi, in Craiova, in Constanta sunt orase, municipii care au eliminat taxa pe apa de ploaie. Daca acolo s-a putut… Sa inteleg ca acestia traiesc intr-o ilegalitate, ca administratiile de acolo au facut niste lucruri ilegale? Mai ales ca in marea lor majoritate, sunt administratii PSD… Nu cred lucrul acesta!

Nu inteleg care este motivarea domnului primar pentru ca dumnealui sa nu dea curs unei dorinte a marii majoritati a cetatenilor. Daca 10.000 de semnaturi nu au fost de ajuns pentru a demonstra ca oamenii din Braila nu doresc sa plateasca aceasta taxa care nu are niciun fundament – ca nu suntem noi de vina ca Dumnezeu ne da mai multa sau mai putin ploaie -, vreau sa va spun ca putem strange 50.000 de semnaturi. Si daca 10.000 de semnaturi l-au facut sa reduca taxa pe apa de ploaie, 50.000 de semnaturi cu siguranta o sa-l faca sa elimine aceasta taxa si sa vada si partea legala”.