18-19 MAI, CASA GOANGA – FESTIVALUL CONCURS DE MUZICA FOLK „SEARA DE MAI”

Vineri, 18 mai si sambata, 19 mai,  la Casa Memoriala “Petre Stefanescu-Goanga” se va desfasura Festivalul Concurs de Muzica Folk „Seara de Mai”. Manifestarea, ajunsa la cea de a IX-a editie, este organizata de Casa de Cultura a Municipiului, in parteneriat cu Asociatia Clubul de Turism “Proilavia” si reuneste tineri din Braila care doresc sa-si afirme potentialul artistic in domeniul creatiei si interpretarii muzicii folk.

Concursul este structurat pe doua categorii de varsta (9-14 ani si 15-25 ani), participantii urmand sa interpreteze doua piese, la alegere, fie din repertoriul national si international, fie din repertoriul personal.

Inscrierea participantilor are loc in intervalul 23 aprilie–14 mai, orele 09:00-16:00, pe baza completarii formularului de inscriere, la sediul Casei de Cultura a Municipiului Braila. Regulamentul, formularul de inscriere si alte informatii privind conditiile de participare in cadrul editiei a IX-a a Festivalului Concurs „Seara de Mai” se gasesc pe site-ul institutiei: www.culturabraila.ro .

Preselectia participantilor inscrisi in competitie va avea loc miercuri, 16 mai, incepand cu orele 18:00, iar vineri, 18 mai, de la ora 18:30, se va desfasura concursul pe cele doua categorii de varsta. Premierea castigatorilor va avea loc, sambata, 19 mai, cu incepere de la ora 19.30, in cadrul unei Gale a Laureatilor, care va include la un recital al Biancai Chiburta, castigatoarea editiei a VIII-a a Festivalului „Seara de Mai”, din anul 2017.

Castigatorii fiecarei categorii vor primi diplome si premii. Marele premiu este o chitara electro-acustica.