18 APRILIE – LANSAREA CELEI DE A V-A EDITII A ALBUMULUI “WELCOME TO BRAILA” SI A PUBLICATIEI LUNARE “MERCUR ECONOMIC”

Miercuri, 18 aprilie, la ora 15:00, la Sala de conferinte de la Regal Events va avea loc lansarea celei de a V-a editii a Albumului “Welcome to Braila”, editat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA), precum si a publicatiei lunare “MERCUR ECONOMIC”, realizata in parteneriat cu Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati”.

<<Cu un an inainte de aniversarea a 180 de ani de la aparitia publicatiei “Mercur”, primul ziar comercial din Principatele Romane, o noua publicatie prinde contur. „Mercur Economic” este un ziar editat de Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania Filiala Braila, in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila.

Lansarea primului numar al ziarului „Mercur Economic” va avea loc miercuri, 18 aprilie, cu prilejul Adunarii Generale a Membrilor Camerei  de Comert, Industrie si Agricultura Braila.

Publicatia se adreseaza mediului de afaceri brailean si isi propune sa duca mai departe traditia ziarului local “Mercur”, aparut in perioada 1839-1842 si continuat sub numele de „Financial Mercur” intre anii 1990-2008. Cititorii vor gasi in paginile ziarului informatii despre realitatea economica braileana, reportaje din industrie, agricultura, constructii, imobiliare, IT&media, turism, comert, legislatie comentata, etc. De asemenea, se vor regasi articole din „Mercurul” vechi, de actualitate si azi, iar rubrica „Magazin” va contine informatii diverse, umor si caricatura.

Ziarul este apolitic, independent, non profit si va fi distribuit direct firmelor brailene care au sediul in municipiul si judetul Braila>>, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Biblioteca „Panait Istrati”.