27 APRILIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – TRIPLA LANSARE DE CARTE: VERGIL MATEI, DUMITRU MATEI SI NICOLAE MATEI

Vineri, 27 aprilie, la ora 17:00, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste o tripla lansare de carte: „Pe mosia Rusettestilor”, autor Dumitru MATEI, „Calator prin anotimpuri” scrisa de Nicolae MATEI si „Dincolo de patul armei”, scrisa de Vergil MATEI. Cele trei carti au aparut la Editura Lucas Braila, in 2018.

Dumitru MATEI, profesor de educatie fizica si sport la Liceul „Lascar Rosetti” din localitatea Raducaneni, judetul Iasi, prezinta volumul memorialistic „Pe mosia Rusettestilor”, al doilea din creatia sa, dupa „Ulita morii – 273”, aparut in anul 2016. Dupa cum spune autorul, este o carte „scrisa din dragoste pentru oamenii si pentru locurile unde traiesc de 46 de ani, aici, la Raducaneni. Am fost printre primii care am facut cunoscut trecutul istoric al acestor locuri si al oamenilor care au trait inaintea noastra pe aceste meleaguri”. In volum sunt redate aspecte inedite legate si de personalitati locale ce au facut cariera la Braila.

In ceea ce-l priveste pe Nicolae MATEI, maistru energetician, prin publicarea celui de-al doilea volum de poezie, „Calator prin anotimpuri”, acesta realizeaza „un tur de forta al identitatii poetului, al crezului sau interior. Este omul satului si al naturii, fidel valorilor fundamentale, perene, pe care le cultiva cu piosenie” – dupa cum consemneaza in prefata prof. Liliana Toma.

Jurnalistul Vergil MATEI reediteaza romanul „Dincolo de patul armei”, despre care Daniel Teodoreanu, redactor la ziarul „Evenimentul zilei” remarca: „Amintirile unui soldat in Epoca de Aur sunt savuroase, iar autorul este un maestru al detaliului si al psihologiei fine”.