AMENZI DE 180.000 LEI PENTRU BRAILENII “CARE N-AU NICIUN PIC DE EDUCATIE SI BUN SIMT” SI AU ARUNCAT GUNOIUL IN ZONE NEAMENAJATE

Amenzi record in cursul anului 2017, pentru brailenii care au aruncat gunoiul in zone neamenajate, la colt de strada sau la margine de oras, in halde improvizate de deseuri.

Primarul Marian Dragomir declara ca anul trecut, peste 600 de persoane “care n-au niciun pic de educatie si bun simt” au fost prinse in flagrant si amendate pentru acest tip de contraventie, iar amenzile au depasit, ca valoare totala, 180.000 lei: “Au fost identificate anul trecut in municipiul Braila 35 de locatii unde se depoziteaza gunoi vagabond de tot felul de persoane necivilizate. Printr-o actiune costisitoare a Primariei si a SUPAGL au fost ecologizate aproximativ 90% din aceste locatii. Efectele, in schimb, au fost de foarte scurta durata, din cauza unor persoane care n-au niciun pic de educatie si bun simt.

Echipaje in civil de la Politia Locala au monitorizat aceste zone si au aplicat amenzi mult mai considerabile fata de anii trecuti celor care au fost depistati, indiferent daca era zi sau noapte, aruncand gunoiul aici. Este o valoare record in anul 2017 pentru gunoiul aruncat pe domeniul public. Au fost sanctionate 633 de persoane din municipiul Braila, cu o suma de 180.625 lei. Acest lucru a fost posibil si prin implicarea celor de la Politia Locala”.

Edilul sef a precizat ca actiunile de control de acest tip de vor inmulti in 2018.