CIRLIGEA: CEI CU SALARIU DE 1000 DE EURO IN OCCIDENT O DUC LA FEL DE PROST CA ACEIA CU 1000 DE LEI LA NOI, DAR NU SE INTORC ACASA DE RUSINE

Consilierul judetean Florin Cirligea (PNL) se plange de efectul pe care il au asupra angajatorilor majorarile de salarii decise la nivel national in ultimii 2 ani de zile. El insusi un om de afaceri important, Cirligea spune ca patronii nu au alta solutie decat sa introduca aceste majorari in pretul produselor sau serviciilor, ceea ce face ca pana la urma, omul de rand sa nu simta cresterea salariilor, fiindca acum plateste mai mult pe aceleasi produse sau servicii: “Daca i-ai marit cu 40% salariile in 2 ani de zile, el (omul de afaceri – n.r) ce sa faca, ei ce pot sa faca, de unde poate sa sustina? I-ai marit si energia cu 20%; normal, o introduce in pret, nu?

Cat priveste faptul ca la Braila salariile sunt foarte mici si ca actualul salariul minim pe economie nu-ti asigura o viata decenta, liberalul a declarat ca angajatorii pot da salarii si de 1000 de euro, dar asta ar presupune majorarea corespunzatoare a preturilor, iar consecinta ar fi ca pana la urma, nivelul de trai nu ar creste deloc.

Intrebat daca ceea ce vrea sa spuna este ce patronii ne fac un bine ca ne platesc prost, fiindca astfel raman si preturile produselor si serviciilor la un nivel scazut, Cirligea a replicat: “Pot sa spun ca cu 1000 de euro in Occident o duc la fel de prost ca si cu 1000 lei la noi – daca nu mai prost cumva. Cei care spun ca cu o suma de 1000 euro o duc bine in Occident mint. Am fost plecat chiar acum  2 saptamani si am stat de vorba cu romani care luau niste salarii de mizerie si i-am intrebat de ce nu se intorc si au zis ca le e rusine.

Dar intr-adevar, in municipiul Braila sunt salariile mici, pentru ca si consumul in municipiul Braila este foarte mic. De exemplu, un chiosc: un chiosc in Bucuresti face 3.000 lei; acelasi chiosc in Braila face vanzare de 1.000 lei”.