CIRLIGEA: NU SE POATE SA-I DAM SALARIU CAT POATE SA CONSUME OMUL. NU COMPARAM MUNCA LA O TURNATORIE, CU CEA DIN PRESTARI SERVICII

Consilierul judetean  brailean Florin Cirligea (PNL) declara ca salariile trebuie sa fie corelate cu munca pe care o desfasoara fiecare persoana, fiindca toata lumea isi doreste ca castige cat mai mult, insa salariile se platesc pe baza importantei si dificultatii activitatii prestate, nu pe baza dorintelor angajatilor.

Cirligea, care are el insusi afaceri profitabile, mai sustine ca majorarea salariului minim pe economie este doar pe hartie, fiindca in practica, omul nu simte ca ar trai mai bine decat inainte, dat fiind ca si preturile au crescut. Mai mult, liberalul considera ca dupa majorarile de salarii din sistemul bugetar – care, in opinia sa, nu au acoperire -, n-ar fi exclus sa se ajunga intr-o situatie in care sa nu mai fie bani pentru a se plati lefurile functionarilor publici: “Ideea ca trebuie sa-i dam salariu cat poate sa consume omul… pai nu se poate! Nu comparam o munca prestata 8 ore la o linie de asamblare, nu comparam o munca de 8 ore prestata la o turnatorie, in mediul industrial, cu o munca de 8 ore in prestari servicii, unde vine un client azi si mai vine unul peste o saptamana. Despre asta e vorba!

Iar marirea salariului minim pe economie nu a adus nimic in plus cetateanului, aici este problema, pentru ca omul o duce la fel de prost astazi cu 1.900 de lei, cum o ducea cu 1.200 de lei brut, acum 5 ani. Aici este marea problema! Nu se vede nimic…

Singura chestie care a fost e ca s-au dus mai multe impozite catre stat, din care s-au marit salariile unora, in loc sa se bage in investitii; ca din investitii vin dupa aceea si se maresc salariile. Aceasta marire de salarii, numai pe consum, intr-o zi ne va duce intr-o mare prapastie. Bat in lemn, dar eu va spun, suntem in 2018 la echivalentul lui 2007. Nu doresc sa fie asa ceva, dar noi suntem acum cam in 2007, inainte de criza, la ora actuala. Aceeasi veselie, aceeasi exuberanta, aceleasi mariri de salarii fara acoperire… Doamne fereste sa nu se mai poata plati aceste salarii”.