DANAILA: STATIA DE AUTOBUZ COSTA 8500 EURO, IAR DOTARILE SUPLIMENTARE COSTA 30000 EURO. SA DAI 50000 DE EURO PE O STATIE DE AUTOBUZ E BATAIE DE JOC

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca de fapt, costul total al proiectului de statie de autobuz prezentat de primarul Marian Dragomir (PSD), cu toate dotarile amintite de acesta, nu este de 8.500 euro, ci de aproape 50.000 euro. Danaila a explicat ca dincolo de statia propriu-zisa (schelet statie + fundatie + instalatii electrice) , care costa circa 8.500 euro, asa cum spunea edilul sef, dotarile suplimentare prezentate de Dragomir mai costa circa 30.000 euro. Liberalul a precizat ca toate aceste informatiile privind costurile respective figureaza in documentele prezentate consilierilor municipali la sedinta CLM de vinerea trecuta.

Astfel, in documentele amintite figureaza o valoare de 3.793.693,65 lei cu TVA pentru o statie de imbarcare/debarcare calatori. Dincolo de aceasta suma, sunt mentionate si echipamentele suplimentare amintite de Dragomir, care costa dupa cum urmeaza: * totem (panou) publicitar doua fete cu soft inclus pentru afisaj electronic si zona publicitara – 112.080 lei (cu TVA); *camera de supraveghere – 2.335 lei (cu TVA); * sistem comunicatie statie inclus in totem publicitar – 7.005 lei (cu TVA).  “Cheltuiala totala pentru dotarile maximale necesare unei statii de imbarcare – debarcare calatori este estimata la valoarea de 144.489,8 lei (cu TVA)”, se mai arata in document.

Danaila a comentat: ”Am facut calculul cu consilierii. O statie de autobuz costa cat un apartament cu 2 sau 3 camere. Deci ca sa montezi o statie de autobuz cu 50.000 euro mi se pare iesit din comun!  Mi se pare bataie de joc! Nu mai stiu pe unde sa sifoneze bani si vor sa faca lucrul asta acum”.