DRAGOMIR: CU AUTOBUZELE NOI PE CARE LE VOM CUMPARA ANUL ACESTA ACOPERIM NECESARUL DE MASINI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC DE CALATORI IN MUNICIPIU

Primarul Marian Dragomir stie ca brailenii inca nu sunt multumiti de modul in care se desfasoara transportul public de calatori in municipiu, de faptul ca unele autobuze au intarzieri mari pe traseu si ca la orele de varf este foarte aglomerat in mijloacele de transport in comun. Dragomir a explicat ca autobuzele noi cumparate in ultima perioada nu reusesc sa acopere in cele mai bune conditii toate traseele din oras, avand in vedere ca sunt destule rute care pana anul trecut erau asigurate de transportatorii privati de tip maxi-taxi.

Edilul sef spune insa ca prin achizitionarea a inca 20 de autobuze noi, in acest an, se va rezolva si acesta problema: “Numarul de autobuze noi pe care le-am cumparat anul trecut, cele 32, nu sunt suficiente pentru a putea in momentul de fata sa asiguram cele mai bune conditii de transport. Apar de multe ori blocaje in trafic, din cauza faptului ca la anumite ore avem o aglomeratie foarte mare, dar si din cauza unor erori umane care au fost verificate de fiecare data de cei de la <<Braicar>>. Am solicitat conducerii si dispecerului de la <<Braicar>> sa monitorizeze foarte bine modul in care autobuzele merg in traseu, pentru a nu mai avea intarzieri in statie. Au fost luate si masuri in acest sens, dar eu sunt ferm convins ca masurile pe care le luam anul acesta vor conduce la eliminarea tuturor intarzierilor in trafic.

Nu vreau sa uitam faptul ca societatile de maxi-taxi – cu exceptia uneia – incasau bani de la cetateni, dar nu virau banii catre Primaria municipiului Braila si acesta este motivul pentru care avem in momentul de fata procese in instanta cu foarte multe dintre ele. La unele am reusit sa punem sechestru asigurator, la altele nu.

Anul acesta vom cumpara prin aport de capital de la Primaria municipiului Braila 20 de autobuze de capacitate medie. Procedura pentru achizitia primelor 5 a fost transmisa de <<Braicar>> catre Agentia Nationala de Achizitii Publice. La licitatie ne dorim sa participe cat mai multi producatori si asteptam in mod special producatorii romani. Dar licitatia va fi castigata de cel care va indeplini conditiile tehnice si va oferi pretul cel mai scazut pe nivelul tehnic cerut de noi”.

Primarul a mai precizat ca vor fi montate 20 de automate noi de bilete, astfel incat in toamna acestui an se va ajunge la un numar de 40 de automate noi in municipiu. In plus, Dragomir a precizat ca se analizeaza si varianta unui alt tip abonament de calatorie, unul cu o valoare determinata, care sa poata fi folosit timp de circa un an de zile. El a explicat insa ca aparatele aferente acestui sistem costa”foarte mult”.