DRAGOMIR: DEFRISAM JUNGLELE DINTRE BLOCURI, ECOLOGIZAM ZONELE RESPECTIVE SI FACEM ALEI, PARCARI SI SPATII VERZI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, anunta ca odata cu venirea primaverii, demareaza in  municipiu lucrarile de ecologizare a zonelor dintre blocuri si de defrisare a “junglelor” aparute in unele spatii, urmand ca in aceste locuri sa se amenajeze alei, parcari si spatii verzi cu un aspect placut ochiului. In plus, Dragomir a precizat ca se vor desfiinta si magaziile sau cotinetele amenajate ilegal pe langa bloc de unii braileni: “Vorbim de foarte multe ori ca Braila are nevoie de spatii verzi si nu de junglele dintre blocuri. O parte dintre aceste jungle dintre blocuri vor fi transformate in parcari si incepem sistematizarea spatiilor dintre blocuri prin amenajarea acelor zone abandonate, pline de moloz si de gunoaie ramase de la constructia blocului, prin realizarea unor cai de acces, de parcari, respectand distanta prevazuta de lege de la parcare pana la geamul fiecarui locatar si cu amenajarea de spatii verzi.

Pana acum, in municipiul Braila <<Seropant>> intervenea in fiecare primavara sau toamna si completa spatiile verzi in anumite zone. Acum am schimbat in pic strategia si intervenim in zone delimitate, deoarece vrem sa avem vizibilitate foarte clara prin aceste lucrari si sa facem un aranjament peisagistic modern.

Cea mai mare lucrare pe care o are <<Seroplant>> in acest moment este cea din zona Policlinicii din Hipodrom, unde efectiv se defriseaza toata vegetatia aceea plantata inainte de a ma naste eu si se va reveni cu plantarea de gard viu nou, cu udarea lui pe perioada acestei veri si plantarea de pomi dintr-o singura specie unitara, pentru a nu mai avea un amalgam si unii pomi sa se umbreasca reciproc si sa nu se mai stie ce si cand s-a plantat vreodata. Au inceput in momentul de fata din parcarea Policlinicii, se extind pana unde intoarce autobuzul nr. 2 si apoi vor continua pana in fata Salii Polivalente.

In toamna vom avea sistematizarea intregii zone din fata Salii Polivalente si a Bazinului Olimpic”.