DRAGOMIR: VOM MONTA SENZORI DE LUMINA CARE SA PORNEASCA SI SA OPREASCA AUTOMAT ILUMINATUL STRADAL

La aceasta data, au fost montate in municipiul Braila peste 75% din cele 12.800 de corpuri de iluminat de tip LED prevazute in contractul incheiat de Primarie cu firma “Luxten”, in cea de-a doua jumatate a anului 2016. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir, care a precizat ca se constata ca s-a facut o economie importanta la bugetul municipal, pe zona de iluminat public.

Edilul a venit si cu o veste buna, ca raspuns la nemultumirile exprimate de unii cetateni, cu privire la faptul ca de multe ori, dis de dimineata, iluminatul stradal se stinge prea deveme, iar seara se aprinde prea tarziu si astfel, exista un decalaj de cateva zeci de minute in care este bezna in oras: “Dupa ce vom avea 100% iluminat pe Leduri in municipiul Braila – estimam la finalul verii acestui an, conform contractului -, vom monta senzori de lumina, astfel incat atunci cand se intuneca afara sa nu mai avem perioade de 5-10 minute pana cand iluminatul se aprinde automat la ora programata. Este absolut necesar si am pus bani in buget pentru a avea acesti senzori deoarece chiar daca ora setata pentru stingerea iluminatului public este, sa spunem pe perioada iernii, 16:30 , in momentul in care avem o innorare excesiva, avem o perioada mult mai mare pana cand se aprinde iluminatul public la ora programata si este absolut necesar sa montam acesti senzori de lumina.

Totodata, cand dimineata avem luminozitatea necesara, senzorii vor comanda in mod automat stingerea iluminatului pe fiecare punct de comanda separat”.

Amintim ca in trecut, Marian Dragomir sustinea ca ora aprinderii si stingerii iluminatului stradal nu depinde de Municipalitate, dat fiind ca trebuie respectate niste reglementari nationale in acest domeniu. Intrebat acum cum ramane cu respectarea reglementarilor nationale, edilul sef a declarat ca odata ce exista montati senzorii respectivi, se intra pe alte reglementari legale.