IORDACHE: PUTETI FI ACUZATI DE DETURNARE DE FONDURI, PENTRU CA ATI DAT BANI LA HC DUNAREA IN BAZA UNEI HOTARARI ILEGALE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a declarat astazi, in plenul CJ Braila, ca atat presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), precum si ceilalti alesi judeteni, pot fi acuzati de deturnare de fonduri, dat fiind ca au aprobat o hotarare ilegala, privind alocarea unor fonduri catre HC Dunarea. Mai exact, Iordache a spus ca hotararea CJ respectiva a fost discutata de alesi in luna februarie a acestui an si avea ca baza o hotarare a AGA de la HC Dunarea. La momentul respectiv, consilierul PND a atras atentia colegilor sai din CJ asupra faptului ca hotararea AGA de la HC Dunarea nu fusese inca avizata de Judecatorie si deci, nu era definitiva, si a sugerat ca este mai prudent ca CJ sa astepte decizia magistratilor. Majoritatea alesilor au ignorat acel avertisment, hotararea CJ a fost votata, iar banii au fost virati rapid in conturile HC Dunarea.

PND-istul a anuntat insa astazi ca ulterior sedintei CJ din februarie, magistratii au decis ca hotararea AGA nu este legala – asadar, spune el, si legalitatea hotararii CJ Braila este pusa acum sub semnul intrebarii, precum si legalitatea deciziei de a vira cele cateva miliarde de lei vechi din bani publici catre HC Dunarea.

“Tineti minte ca la sedinta din 28 februarie ati aprobat aici – desi eu v-am atras atentia in mod public ca nu este legal, ca hotararea AGA de la HC Dunarea inca nu trecuse de instanta – o propunere de hotarare care a devenit hotarare. Eu vreau sa va intreb direct: dvs, de la data aia de 28 februarie ati dat vreun ban la handbal?”, a intrebat Iordache.

“Da”, a raspuns presedintele CJ.

“Pai in baza carei hotarari, domnule presedinte?”

“A hotararii de CJ”

“Aia aprobata atunci?”

“Da.”

“Pai aia era nula, domnule presedinte! Dvs ati facut un abuz, ati dat fonduri la fel ca Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte CJ Braila, PSD – n.r.), fara sa aveti o hotarare – si v-am spus, <<Este posibil ca instanta sa respinga hotararea AGA de la clubul de handbal!>> , ceea ce a si facut instanta! Adica, practic, hotararea AGA in baza careia dvs ati trecut aceasta hotarare CJ si i-ati convins pe colegii mei sa voteze, nu era in regula. Ati dat banii fara sa aveti vreo hotarare!

Dvs ati dat practic imediat banii si eu stiu si de ce. Si poate ca ati avut dreptate si ati facut un lucru bun – ca sa vedeti ca puteti gresi si incercand sa faceti lucruri bune. Cum e cazul dvs acum. Numai ca ati gresit grav, in opinia mea, pentru ca fara sa aveti o hotarare CJ legala, in regula, ati dat acesti bani.

Vreau sa-mi spuneti: cum credeti ca o sa rezolvati aceasta problema, pentru ca in mod normal, acum puteti fi acuzat de deturnare de fonduri – ceea ce ati si facut – si mai mult decat atat, si colegii dvs, pe care i-ati indemnat sa voteze, pot fi acuzati la fel. Au votat o hotarare ilegala, propusa ilegal. Ati mizat pe faptul ca va trece (in instanta – n.r.). Ei bine, n-a trecut! Ce veti face acum?”.

Chiriac i-a cerut secretarului judetului, Dumitrel Priceputu, sa raspunda intrebarilor, iar acesta a declarat ca hotararea CJ a fost legala, insa n-a negat ca hotararea AGA amintita a fost invalidata ulterior de instanta.