NECHITA, CATRE CHIRIAC: DACA ATI SESIZAT ANI PENTRU IORDACHE, SESIZATI ANI SI PENTRU DRAGHINCESCU! NU FACETI O “TRIERE” IN ALIANTA DVS!

Liberalul Ovidiu Nechita i-a solicitat astazi presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sa sesizeze Agentia Nationala de Integritate (ANI) si in legatura cu posibila situatie de incompatibilitate a consilierului judetean Simona Draghincescu (PND), nu doar pentru colegul de partid al acesteia, Stefan Catalin Iordache.

Interventia lui Nechita a venit in contextul in care Iordache i-a cerut lui Chiriac in sedinta de plen sa-i spuna  concret ce i se reproseaza, care ar fi chestiunea care ar crea acea situatie de incompatibilitate. Chiriac a raspuns doar ca este vorba despre o anonima primita la CJ, prin care se reclama faptul ca  ONG-ul condus de Iordache ar fi avut contracte de publicitate cu institutii subordonate CJ, insa a refuzat sa dea mai multe detalii.

In acest context, Nechita a declarat ca presedintele Chiriac ca ar trebui sa ceara ANI sa verifice si posibila situatie de incompatibilitate a presedintelui PND, Simona Draghincescu, director adjunct la Administratia Zonei Libere Braila, fiindca altfel, se poate considera ca sesizarea facuta la ANI in ceea ce-l priveste pe Iordache a fost “o razbunare”: “Ca sa nu intelegem ca a fost o razbunare, daca dvs ati luat acesta hotarare si ati trimis la ANI cu atata rapiditate acea adresa, eu va spun acum ca am in fata un extras din Legea 95/2006 republicata si spune in felul urmator: <<Functia de manager persoana fizica este incompatibila cu…  exercitarea functiei de membru in organele de conducere, administrare si control ale unui partid politic. Adica, practic, incompatibilitate”.

Presedintele CJ a raspuns ca a cerut oficial Agentiei Nationale de Integritate sa precizeze daca potrivit Legii 95, consilierii judeteni care au functie de conducere in partide sunt incompatibili.

“Nu, eu va trimit direct la persoana! Pai daca tot am vazut ca faceti aceasta <<triere>> in alianta la dvs, sa vedem daca aveti aceeasi oca, fiindca noi vorbim aici de un consilier judetean care azi poate sa fie, maine poate sa nu mai fie! Si aici spune asa, la articolul 13: <<dispozitiile art 178 aliniatul 1 litera f, referitoare la incompatibilitati (….) se aplica in mod corespunzator si membrilor consiliilor de administratie. Va aduc la cunostinta ca doamna Simona Draghincescu este presedinte de partid si face parte si din Consiliul de Administratie (la Spitalul de Pneumoftiziologie – n.r.). Vreau sa vad ce masuri veti lua dvs!”, a mai spus Nechita.