PE 23 APRILIE, BRAILENII POT FI BIBLIOTECARI PENTRU O ORA

Ziua de 23 aprilie este decretata de UNESCO drept Ziua Internationala a Cartii si a Dreptului de Autor, iar in Romania, aceasta  este sarbatorita si ca Ziua Bibliotecarului.

Anul acesta, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila, cele doua sarbatori vor fi marcate “oferind surprize din cele mai neasteptate publicului si dand sansa brailenilor sa devina bibliotecari pentru o ora”, dupa cum spun organizatorii.

“Cum este sa fii bibliotecar? Cum este sa lucrezi cu cartile si oamenii, in acelasi timp? Cum este sa fii pregatit sa raspunzi la orice solicitare? Luni, 23 aprilie, vor afla raspunsul la aceste intrebari toti brailenii care doresc sa devina bibliotecari pentru o ora.

Primii care s-au implicat si au acceptat aceasta provocare sunt chiar alesii nostri: Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean Braila si Marian Viorel Dragomir, primarul Municipiului Braila. Decizia de a fi alaturi de Biblioteca Judeteana inseamna pretuire pentru modul in care aceasta isi desfasoara activitatea, iar bibliotecarii braileni se simt onorati de increderea acordata.

Mai mult decat atat, si brailenii care doresc sa devina bibliotecari pentru o ora, vor avea ocazia sa incerce acest lucru, tot luni, dar dupa ora 12:00”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Cei interesati sa devina bibliotecari pentru o zi se pot inscrie la Biblioteca Judeteana„Panait Istrati” Braila, in intervalul orar 8:00-19:00, pana vineri, 20 aprilie. Locurile sunt limitate.