SILVIU RADU SI-A LANSAT CEL DE-AL DOILEA VOLUM: „CODEX AUREUS – CELE 3 PERGAMENTE”

“O combinatie de roman ezoteric, carte de spionaj, carte de razboi, fictiune istorica si parabola” – asa a caracterizat scriitorul Viorel Coman romanul semnat de Silviu Radu, “CODEX AUREUS – CELE 3 PERGAMENTE”. Este vorba de al doilea volum al trilogiei “CODEX AUREUS“, lansat aseara la Braila, dupa ce primul volum, „NUME DE COD” a iesit pe piata in luna mai a anului trecut.

Viorel Coman a mai comentat ca “marea tema a cartii este tema puterii” si ca este vorba despre un volum care “solicita recitire”. De asemenea, acesta a vorbit despre faptul ca actiunea cartii a fost conceputa de autor dupa “o lege a funiei, dar o funie care este mai puternica decat fiecare dintre partile componente” si ca “este un curaj rar sa scoti ca personaje intr-o carte personalitati care au fost lideri au lumii”.
Nu in ultimul rand, Viorel Coman a mentionat “voluptatea cu care Silviu Radu vede nevazutul” si a apreciat ca scriitura acestuia este “sah la inteligenta”.

In ceea ce-l priveste, Silviu Radu a declarat ca a fost nevoie de o munca intensa de documentare, pentru a putea introduce in roman scene istorice savuroase, consemnate in documentele vremii. El a dat asigurari nu se va opri din scris si a precizat ca deja are in minte titlul pentru cel de-al treilea roman: