VARGA, IRONIC: “MA GANDESC SA MERG DIRECTOR LA APT. NINGE, PLOUA, INTRA LUNAR PESTE 100 DE MILIOANE SALARIU”; DRAGUT: “LIBERALII JOACA SARBA IN CARUTA”

Consilierul municipal Vasile Constantin Varga (PNL) acuza faptul ca angajatii SC Administratia Pietelor si Targurilor Braila nu au mai primit bonuri de masa anul acesta, desi in anii anteriori ei beneficiau de astfel de drepturi.

Varga (foto) a comentat pe o retea de socializare ca este posibil sa se fi renuntat la bonurile de masa ca sa fie bani pentru a se plati salariul de 100 de milioane de lei al directorului SC APT, Meluta Dragut (PSD). El a scris, ironic: “Ma gandesc sa reprofilez si sa merg in locul doamnei Dragut la Piata. Ninge, ploua, intra lunar peste 100 de milioane salariu. Cum 100, poate intrebati; cu usurinta, se renunta la bonurile de masa ale oamenilor din subordine. As intreba-o pe dna director daca doarme linistita stiind ca amaratii aia care pana mai ieri se bucurau atat ei, cat si familiile lor, de bonurile de masă, nu mai pot beneficia de ele din cine stie ce considerente.
Pe vremea lui Balan (Costel Balan, fost director al Administratiei Pietelor si Targurilor – n.r), aveau un bon de masa, aveau un salariu de concediu; asa incapabil, cum il arata altii cu degetul, isi respecta salariatii din subordine, iar salariu lui, ca director, era calculat la incasari, nu salariu fix, ca al actualei conduceri, si nu depasea 4000 de lei.
As vedea benefic pentru o situatie financiara prospera a SC APT SA, sa fiti si dumneavoastra, dna Meluta, remunerata in functie de incasari si nu salariu fix; probabil nu ati rezista nici 2 luni in scaunul directorial”.

Directorul Dragut ne-a declarat ca neacordarea bonurilor de masa a fost o chestiune temporara, pe primele 3 luni ale anului 2018, dar s-a rezolvat odata cu aprobarea bugetului institutiei in Consiliul Local Municipal. Ea a explicat ca s-au dat zilele trecute primele bonuri de masa angajatilor APT si ca oamenii vor primi inclusiv bonurile aferente lunilor anterioare: “Nu am avut buget, dar bugetul a fost aprobat si le-am dat bonurile de masa acum, de Paste. Nu s-au taiat de tot bonurile de masa, dar cand nu ai buget si sunt incasari proaste pe ianuarie-februarie-martie… Nu poti sa dai bonuri de masa, ca nu poti sa depasesti ca si cheltuiala 1/12 din bugetul anual si daca s-au marit salariile si au fost si cheltuielile curente… Nu poti sa lasi societatea fara gaze, fara apa, fara curent si dai dai bonusuri. Ca pana la urma bonurile de masa, prima de vacanta sunt niste bonusuri.

Salariile le-au primit oamenii, conform legii, dar liberalii, care joaca sarba in caruta, stiti dvs, de la inceputul anului tot o tin langa-talanga cu Piata…”.