VARGA: VA SPUN CU MANA PE INIMA, TOATE INCUBATOARELE DE LA MATERNITATE SUNT DEFECTE!

Consilierul judetean Vasile Constantin Varga (PNL) l-a intrebat pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), cand se vor realiza investitiile programate pentru Spitalul de Obstetrica Ginecologie si i-a semnalat acestuia faptul ca toate incubatoarele Maternitatii ar fi defecte.

Varga a declarat in sedinta CJ de ieri:

“As vrea sa intreb si eu cand incep lucrarile la Maternitate, investitiile cu tot ce inseamna sali de operatie, cu mese de operatie si asa mai departe”.

“La Maternitate? Sali de operatie?”, a intrebat Chiriac.

“Da, era vorba de mese de operatie noi, ca alea sunt vechi, de la Spitalul Judetean, din 1960!”

“Da, sunt in achizitie…”

“Cand, va intreb si eu cand, asa, ca un om de rand…”

“Trebuie sa respectam procedurile de achizitie, sunt puse in achizitie acele patru mese”.

”Le luam anul asta?”

“Normal! Daca achizitia se termina… Domnule consilier, hai sa va mai spun ce-am rezolvat. Deci am semnat contractul cu Ministerul Sanatatii referitor la 18 miliarde de lei vechi, in care sunt cuprinse urmatoarele echipamente: aparatul nou de radioterapie pentru tesuturi moi – ca sa nu-l mai luam pe acela de la Slobozia, care e din 1970, ci vom cumpara unul nou-nout, generatie 2018 -, ecograful 4D si mai sunt 2-3 lucruri; dar nu vom ramane acolo, vom lua bani si din excedentul CJ si vom merge cam pana la 35-40 de miliarde lei vechi, sa cumparam ce si-au dorit medicii.”

“Cand, domnule presedinte, eu asta intreb!”

“Cand se termina achizitia! De unde sa stiu eu?”

“Domnule presedinte, va spun cu mana pe inima si nu mint deloc: incubatoarele, toate, de la Maternitate sunt defecte.Toate sunt defecte!”, a continuat liberalul, caruia i s-a nascut in urma cu cateva zile al doilea copil la Maternitatea braileana.

“Sunt cuprinse si incubatoarele in contract si vom mai primi si de la Ministerul Sanatatii, prin Banca Mondiala”, a mai spus presedintele CJ.

Chiar daca nu s-a confirmat oficial ca toate incubatoarele amintite ar fi defecte, surse din Maternitate spun ca unele dintre ele, intr-adevar, nu ar functiona.